Ambulanţă pentru computere „bolnave“

Ambulanţă pentru computere „bolnave“ Inflația ucide comerțul electronic din Europa / sursa foto. EVZ

NON-STOP. Cei cărora li s-a defectat calculatorul pot chema „Salvarea“ acasă, indiferent de oră, în schimbul unei taxe de 150 de lei.

Un tânăr cu idei din Capitală a găsit soluţia salvatoare pentru cei care nu au timp să-şi ducă computerele defecte într-un service. Vlad Dumitrescu, informatician de profesie, a înfiinţat ambulanţa pentru calculatoare, care se deplasează acasă la client. Oamenii de pe „sanitară“ se ocupă de orice problemă ar avea calculatorul, chiar dacă este vorba doar de tratarea „infecţiilor“ sau de un „transplant“.

PCAmbulance îl consultă gratuit, la sediu, sau contra unei taxe de deplasare, la domiciliul proprietarului. Doritorii pot încheia un abonament contra unei sume negociabile, sănătatea computerelor abonatului fiind asigurată 24 de ore din 24 şi cu prioritate maximă.

„Încercăm să-i împiedicăm să nu strice“

Ne puteți urmări și pe Google News

Lui Vlad Dumitrescu, webmasterul www.pc-ambulance.ro, i-a venit ideea cu salvarea când repara mai multe calculatoare aflate în service. S-a gândit că, dacă ar oferi serviciu de mentenanţă şi de intervenţie rapidă firmelor care depind non-stop de computere - restaurante, baruri, farmacii şi, în general, orice mic business care are activitate nocturnă -, ar scuti munca în exces pe care ar avea-o în ziua următoare cu reparaţiile.

„Sunt societăţi care lucrează noaptea şi care au calculatoare ce trebuie să fie funcţionale încontinuu. În caz de avarie, acestea trebuie să fie reparate rapid“, explică Vlad. Apoi, sunt clienţii care n-au timp să se deplaseze până la service şi nu se pricep nici măcar să scoată cablurile din PC şi să le pună la loc. „Încercăm să-i împiedicăm să strice şi mai mult decât să-l repare pe «bolnav», precizează informaticianul, îndreptându-se către un pacient care urma să aibă parte de-o operaţie pe procesor deschis.

În cazuri grave, „bolnavul“ poate fi transportat

Cei de pe „sanitara“ de calculatoare au un tarif special pentru deplasarea la domiciliu, de aproximativ 150 de lei, sumă care include o oră de service. Tot în aceşti bani, în cazul în care nu se poate remedia pe loc problema, sanitarii includ şi deplasarea computerului bolnav la sediu şi retur. Acest demers cere însă timp. Specialiştii preferă să trateze „bolnavul“ la domiciliul clientului. „Avem o maşină roşie pe care vrem să o inscripţionăm asemănător unei ambulanţe. Deocamdată nu am făcut acest lucru pentru că oferim serviciul PC-Ambulance din decembrie 2008“, a conchis Vlad.

ESTIMARE

Companiile de IT vor depăşi criza financiară De la începutul anului, situaţia economică din sectorul de servicii este uşor mai scăzută decât în decembrie 2008. Cu toate acestea, conform estimărilor, pentru următoarele trei luni, cererea de servicii va cunoaşte o tendinţă de stabilizare, la nivelul sectorului IT. Conform estimărilor Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), criza financiară va avea un impact asupra companiilor româneşti de profil, însă aceasta se va manifesta mai degrabă ca o încetinire a ritmului de creştere susţinut pe care sectorul l-a avut în ultimii ani. Circa 60.000 de persoane sunt angajate, în prezent, în industria IT, în această cifră nefiind incluşi angajaţii din departamentele IT ale companiilor din alte domenii economice.