În urma tristelor veşti conform cărora tatăl băieţelului român găsit într-un spital pediatric din Nisa, nu a supravieţuit, ambasadorul României în Franţa a transmis un mesaj emoţionant despre această veste tristă.
Luca Niculescu a scris pe contul său de Facebook câtă durere i-a pricinuit această veste, dar, în acelaşi timp, speră că ceilalţi români, victime ale atentatului din Nisa se vor însănătoşi cât mai repede. Ambasadorul laudă curajul rudelor femeii şi băieţelului care va fi nevoit să crească fără tată.
”Am aflat azi cu multă tristețe că tatăl băiatului nu a supraviețuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot să spun decât că suntem alături de familie în aceste momente cumplite. Băietelul și mama lui sunt internați în spital și am convingerea că se vor insănătoşi.
Așteptăm să fie bine și ceilalți doi români răniţi în atentat, pe care am avut ocazia să îi văd la spital. Pentru unii recuperarea va fi mai lungă și dificilă, dar sunt tineri și vor traversa această încercare nedreaptă.
În cele trei zile și trei nopți petrecute la Nisa am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi. Oameni veniți din toate colțurile lumii care își căutau prieteni sau membri ai familiei și pentru care orele și zilele de așteptare erau de neînțeles. Am întâlnit și multă hotărâre, multă luptă. Bunica băieţelului rănit este un monument de curaj și va fi cel mai important sprijin pentru fată și nepoțelul ei în lungul drum de recuperare care îi asteaptă. La fel și vărul ei, impresionant prin calmul său, sau ceilalți membri ai familiei veniți din România sau din Europa pentru a ajuta.
Luca Niculescu a ţinut să menţioneze şi să mulţumească tuturor celor care au oferit o mână de ajutor în această situaţie a cărei gravitate nu cunoaşte margini.
În ceea ce privește sprijinul, el a venit din multe părti. În primul rând medicii și personalul medical, care au lucrat non stop și cărora le dădeau lacrimile atunci când îți spuneau "ne-am făcut doar datoria". Vreau să mulțumesc rudelor și prietenilor familiilor care s -au mobilizat pe rețelele de socializare și au ajutat cu elemente prețioase. De asemenea, părintele Totelecan din Nisa, prin demersurile, cuvintele și harul sau, a fost prezent în momentele cele mai importante. Colegii mei, Bogdan Corneanu, consulul de la Marsilia si Ștefan de Fay, consulul onorific de la Nisa, au fost acolo zi și noapte și vor fi și în zilele următoare. Comunitatea romanească din Nisa e și ea mobilizată. Medici români, psihologi români vor încerca să îi ajute cum pot pe cei care au trecut prin această încercare cumplită. Pentru că până la urmă despre asta este vorba acum : despre solidaritate, bunătate și omenie în momente tragice.”