Evenimentul Zilei > Social > Ambasadorul britanic a plecat la Ipotești, de unde recită poezii de Eminescu | VIDEO
Ambasadorul britanic a plecat la Ipotești, de unde recită poezii de Eminescu | VIDEO

Ambasadorul britanic a plecat la Ipotești, de unde recită poezii de Eminescu | VIDEO

Ambasadorul britanic la București, Paul Brummell, a transmis, azi, pe Facebook și Twiter, un mesaj video cu ocazia Zilei Culturii Nationale și a recitat recita poezia „Lacul", chiar lângă lacul de la Ipotești, care l-a inspirat pe poetul Mihai Eminescu.

Ambasadorul Paul Brummell se află, luni și marți, la Botoșani, cu ocazia Zilei Culturii Nțaionale, anunță Ambasada într-un comunicat, precizând că diplomatul britanic poate fi urmărit livei pe Twitter si Instagram.

În mesajul video de azi, Paul Brummell spune:

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale în România. Este data nașterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român și ne aflăm în nord-estul României, lângă satul Ipotești, unde Eminescu și-a petrecut o parte a copilăriei. Iar acest lac este cunoscut ca lacul nuferilor, care l-ar fi inspirat pe Eminescu să scrie una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale, Lacul.

Este o poezie romantică, despre un tânăr care visează la malul lacului că din apă apare o tânără frumoasă. Întâmplarea se petrece într-o zi de vară și vorbește despre nuferi galbeni. Acum nu sunt nuferi pe apă, totul este acoperit cu nea în spatele meu, dar tot este o scenă foarte frumoasă. Așa că voi încerca să citesc „Lacul” de Mihai Eminescu”, spune ambasadorul, după care recită poezia lui Eminescu.