Evenimentul Zilei > Politica > LEGĂTURA dintre AMBASADA Franței, Andreea ESCA și Mircea GEOANĂ. Lucruri NEȘTIUTE până ACUM
LEGĂTURA dintre AMBASADA Franței, Andreea ESCA și Mircea GEOANĂ. Lucruri NEȘTIUTE până ACUM

LEGĂTURA dintre AMBASADA Franței, Andreea ESCA și Mircea GEOANĂ. Lucruri NEȘTIUTE până ACUM

Andreea Esca a fost decorată cu Ordinul Național al Meriturui în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone, de către ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis.

Ramis a declarat că Andreea Esca este o personalitate de marcă în România dar și un cetățean francez care aduce servicii Franței, informează dcnews.ro.

„Sunteţi un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi de asemenea faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apară vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului”, a declarat Ramis.

Esca a declarat că această medalie reprezintă o impulsionare pentru continuarea carierei.

„Această decoraţie nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. Deci, nu este o medalie care este atribuită la sfârşit de carieră”, a declarat Esca.

La evenimentul de la Ambasada Franței au luat parte și Mircea Geoană, George Copos, Amalia Năstase, Gabriela Szabo și Nicolai Tand.