Ambalajul returnabil pentru colete. „O cer din ce în ce mai mulți clienți.” Când va apărea pe piață
- Emma Cristescu
- 18 iulie 2022, 10:41
Comerțul online este la mare căutare în România, dar clienții se confruntă cu anumite probleme. Specialiștii au decis să apeleze la noi servicii de calitate și au inventat ambalajul returnabil, o metodă eficientă de a scăpa de hârtii și alte plicuri.
Comerțul online înseamnă și multe plicuri sau cutii, pe care care clienții trebuie să le arunce la gunoi sau să le păstreze prin casă. Producătorii au decis că este momentul să facă ambalajul returnabil și să îi scape pe români de o povară.
Acesta se întoarce prin curier la comerciant, care îl poate refolosi de cel puțin 100 de ori. „Îmi permite să rămân doar cu produsul și să-ți dau înapoi...”.
Ambalajul returnabil durează mai mult și nu se deteriorează după ce deschizi coletul.
Clientă: „De fiecare dată iau ambalajele, le strâng și să văd ce fac cu ele mai departe. Această soluție îmi economisește timp și spațiu în casă, niște bani la nivel global”.
Adrian Păun, marketing managerul unei librării: „În felul ăsta, clientul nu rămâne cu cartoane prin casă, de care trebuie să scape, nu este nevoie să facem gunoi, putem să folosim un singur ambalaj de câteva sute de ori și este o soluție elegantă”.
Acest ambalaj costă în plus doar doi lei și se plătește la finalizarea comenzii, dar îi ajută pe clienți să economisească timp sau spațiu.
Ce este ambalajul returnabil
Elena Despa, director comunicare magazin online de haine: „Este o soluție eficientă, ușor de implementat, pe care o cer din ce în ce mai mulți clienți, care spun că este o idee foarte bună”.
În fiecare zi, În România se aruncă peste 500.000 de ambalaje, făcute din plastic de unică folosință sau carton. Toate se transformă în deșeuri, care ar trebui colectate și reciclate, dar care sunt uitate.
Ambalajele reutilizabile sunt făcute din polipropilenă și durează o perioadă lungă de timp.
Linda Vasilescu, co-fondator producător de ambalaje returnabile: „Tu folosești un ambalaj doar ca o scoică sau ca o protecție pentru transport, după care el este întors înapoi și folosit de cel puțin 100 de ori”.
Specialiștii au inventat și ambalaje din hârtie ramforsată cu rășini naturale, rezistente și aproape impermeabile, care vor putea fi folosite pentru retur.
Tiberiu Stoian, manager fabrică ambalaje: „Se pretează extraordinar de bine pentru producția plicurilor de curierat, dar unele cu totul speciale, cele care permit inclusiv returul, în același plic”.
O fabrică din Iași urmează să facă acest serviciu în curând, potrivit stirileprotv.ro.