Evenimentul Zilei > Actualitate > Amănunte inedite din peripeția generalului SPP la clinica unde se consumau droguri
Amănunte inedite din peripeția generalului SPP la clinica unde se consumau droguri

Amănunte inedite din peripeția generalului SPP la clinica unde se consumau droguri

Generalul locotentent Gabriel Crețu, adjunct al șefului Serviciului de Protecție și Pază, și șef al dispozitivului de pază a președintelui României, era cazat la clinica Vannesei Youness, unde procurorii DIICOT Brașov au găsit mai bine de 38 de persoane care se drogau cu un drog de mare risc, mai exact cu Ayahuiasca, un ceai care este combinat cu alte substanțe care declanșează stări de greață și halucinații pentru cei care îl consumă.

În exclusivitate, Evenimentul Zilei a aflat că procurorii DIICOT l-au găsit pe generalul Gabriel Crețu, cazat în camera șapte, unde se mai afla și avocatul Mircea D., avocat asociat la o importantă casă de avocatură din București, din cadrul imobilului în care funcționa clinica din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, percheziționată de procurorii DIICOT Brașov.

Pe lista persoanelor descoperite la ședința de stimulare a glandei pineale, cu un ceai care conținea droguri de mare risc, mai sunt psihologi, medici sau inspectori de la companii de asigurări. Generalul Crețu a precizat că el se afla la masaj, lucru contrazis de procurorii DIICOT și de ceilalți martori audiați, care susțin că fiecare dintre cei prezenți au primit ceaiul cu drog.

”Fiecare dintre participanți, inclusiv Oltean Gelu și Youness Amal Vanessa, au primit aproximativ 20 de ml de ceai preparat din ayahuască într-un pocal din metal și au băut tot conținutul”.

De exemplu, procurorii DIICOT Brașov susțin că din camera unde s-a derulat ceremonia spirituală cu ritual specific medicinei amazoniene au fost ridicate mai multe substanțe, care au fost analizate și care s-au dovedit că sunt droguri de mare risc.

Evenimentul este considerat de procuri ca fiind unul ocult, la care participau doar persoane care aveau recomandarea altor participanți, și care plăteau sume cuprinse între 550 de euro și 1.100 de euro. Cel care conducea ceremonia era Thomas Ivor Mowbray Lisman, un fost militar din Marea Britanie, care își spunea șaman și care era persoana care pregătea ceaiul și care stabilea doza administrată fiecărui participant.

De fapt, ”șamanul” Lisman umblă prin diferite locuri din lume, unde oferă ședințe de reactivare a glandei pineale. În România, ”December Retret” trebuia să se organizeze în perioada 13-15 decembrie. Încă de la primele minute de distracție, procurorii au intervenit și le-au stricat distracția celor prezenți.

În acest dosar au fost arestați pentru 30 de zile, Gelu Oltean, fost chestor de poliție și șef al Serviciului Secret din Ministerul de Interne, iubita lui, medicul Youness Amal Vanessa și ”șamanul” Thomas Lisman.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a reacționat când a auzit despre cazul în care este implicat generalul Crețu. Băsescu îl girează pe omul cu care a lucrat nouă ani și spune că la mijloc e o mare neînțelegere. „Generalul Crețu este un om de o seriozitate absolută. Eu nu am o explicație și sincer, văzând că este vorba de Crețu, eu pun sub semnul întrebării toată povestea cu drogurile de acolo. Eu nu-l văd pe Crețu consumând droguri. Ăsta e un militar de tip killer – dacă îl trimiți să se strecoare prin munți cu talibanii în Afganistan, se duce. Nu e militar de operetă. Deci nu cred că omul ăsta a recurs la droguri. Și nici nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva. Deci să fiu scuzat, nu cred că a fost vreunul dintre cei care se drogau prin județul Dâmbovița”, a declarat duminică seara, la România TV, Traian Băsescu.