Amănunte bizare ies la iveală după ce anchetatorii au făcut percheziția informatică a telefonului folosit de atacatorul lui Donald Trump, Thomas Matthew Crooks.
Atacatorul lui Trump, interes ciudat pentru politică
Tânărul de 20 de ani, din Pennsylvania, care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump la un miting electoral, avea în telefon fotografii cu fostul președinte republican, cu președintele în exercițiu, Joe Biden, dar și cu alți oficiali, inclusiv cu procurorul general Merrick Garland și cu directorul FBI Chris Wray, potrivit declarațiilor a două persoane familiare cu ancheta.
Anchetatorii care au făcut percheziția informatică a dispozitivelor electronice ale lui Thomas Matthew Crooks au descoperit, de asemenea, că atacatorul a căutat date despre Convenția Națională Democrate, dar și despre aparițiile publice ale fostului președinte Donald Trump, potrivit persoanelor care au discutat cu Associated Press sub condiția anonimatului.
FBI susține că nu a descoperit un motiv ideologic limpede în spatele atacului asupra lui Donald Trump
FBI a căutat indicii cu privire la ceea ce i-a determinat pe Thomas Matthew Crooks să deschidă focul la mitingul de campanie de sâmbătă, din Butler, Pennsylvania, în încercarea de a-l asasina pe candidatul prezidențial al Partidului Republican.
FBI spune investighează atentatul asupra lui Donald Trump ca pe un potențial act de terorism intern, dar susține că nu ar fi găsit încă un motiv ideologic limpede.
Agenții FBI, care au obținut acces la telefonul mobil al lui Thomas Matthew Crooks, i-a cercetat și computerul, casa și mașina și au intervievat până acum peste 100 de persoane.
Reamintim că, la câteva ore după atentatul din Pennsylvania, s-a aflat că autorul tentativei de asasinat era donator pentru Partidul Democrat, dar și că se înregistrase ca votant pentru Partidul Republican, sporind astfel confuzia cu privire la orientarea sa politică.
Era sau nu bolnav mintal Thomas Matthew Crooks?
Trăgatorul ar fi căutat și informații despre tulburarea depresivă majoră, potrivit a trei persoane familiare cu ancheta, citate de Associated Press. Însă anchetatorii nu au stabilit încă dacă Thomas Matthew Crooks a fost sau nu diagnosticat cu această boală, a declarat una dintre persoanele citate.
Agenția notează că studiile de specialitate arătă că marea majoritate a persoanelor care suferă de depresie nu sunt violente, iar experții spun că majoritatea oamenilor care comit acte violente nu suferă, de fapt, de boli mintale.
Reamintim că, la o conferință telefonică cu reporterii, desfășurată duminică, după atentatul asupra lui Donald Trump, agentul special responsabil de biroul de teren din Pittsburgh, Kevin Rojek, a declarat: „Nu avem nicio indicație privind vreo problemă de sănătate mintală”.