Am condamnat comunismul, dar i-am lăsat pe călăii lui să-şi savureze pensile babane

Am condamnat comunismul, dar i-am lăsat pe călăii lui să-şi savureze pensile babane

Doi mari demnitari comunişti, mahări ai dictaturii ceauşiste, vor merge în faţa unei instanţe pentru cel puţin una dintre crimele pe care leau comandat.

 Este vorba de uciderea în bătaie a disidentului Gheorghe Ursu. Întâmplător sau nu, această ştire vine la aproape 10 ani de la condamnarea oficială a comunismului în Parlamentul României.

Fostul ministru de Interne George Homoştean şi Tudor Postelnicu, șef al Departamentului pentru Securitatea Statului în timpul regimului Ceaușescu, vor fi judecați pentru complicitate la infracţiuni contra umanității într-un dosar în care au fost deferiţi Justiţiei şi doi ofiţeri ai Securităţii responsabili de moartea lui Gheorghe Ursu. Un moment care trebuia să aibă loc cel puţin acum zece ani, dacă nu mai devreme.

Trebuia să se întâmple cel puţin acum zece ani, pentru că în 18 decembrie 2006 preşedintele României Traian Băsescu a condamnat oficial comunismul ca regim criminal. Un moment istoric care trebuia să continue cu identificarea tuturor celor care au comis crime înfiorătoare servind regimul criminal.

Ne puteți urmări și pe Google News

După zece ani de la acest moment, România abia are doi torţionari condamnaţi şi abia s-a urnit să-i trimită în judecată pe cei doi demnitari care au ocupat funcţii cheie în structura de siguranţă a dictaturii . Vorbim despre indivizi care acţionau cu sălbăticie împotriva oricui îndrăznea să conteste „măreţele realizări ale partidului” sau spunea ceva critic la adresa „conducătorului iubit”.

Homoştean şi Postelnicu sunt deferiţi Justiţiei în primul rând pentru că fiul lui Gheorghe Ursu s-a luptat ani de zile cu un întreg sistem controlat de către colegii şi tovarăşii călăilor tatălui său. Un sistem format din tot ceea ce a „convertit” Ion Iliescu din dictatura comunistă, pentru a-şi ridica propria piramidă a puterii. O piramidă formată din mii şi mii de umili servitori ai dictaturii comuniste care au comis mii de crime pentru a-şi demonstra zelul în faţa dictaturii.

Unelte criminale ale dictaturii care au supravieţuit căderii comunismului şi chiar au prosperat în toate regimurile iliesciene care au deţinut controlul în România după 1990, până la plagiatorul Ponta şi infractorul Dragnea, ultimele progenituri politice ale sistemului pe care Iliescu l-a fondat în 1989 din cenuşa dictaturii ceauşiste.

Într-o ţară în care un medic debutant primeşte 1.500 de lei şi un profesor îşi începe cariera de la un salariu de 1.200 de lei, miile de călăi ai regimului comunist trăiesc bătrâneţe prospere cu pensii de zece ori mai mari decât salariul mediu pe economie.

Nu numai că nu sunt traşi la răspundere pentru crimele odioase comise ca să-şi câştige gradele şi să urce în ierarhia regimului, sunt recompensaţi cu pensii babane, care depăşesc ca valoare multe dintre salariile considerate bune în economie, pentru care unii muncesc 14 ore pe zi. Este una dintre cele mai revoltătoare dintre evoluţiile societăţii româneşti după 1990.

Trimiterea în judecată a fostului ministru George Homoştean şi a lui Tudor Postelnicu în anul 2016, la aproape 27 de ani de la căderea dictaturii şi la aproape 10 ani de când şeful statului a condamnat oficial comunsimul reprezintă o ştire care ne confirmă că aceşti oameni au păstrat controlul României sub regimul Iliescu şi apoi chiar şi-au crescut privilegiile ajungând să primească beneficii pe care nu le-ar fi primit niciodată sub regimul comunist. Democraţia a fost mult mai dulce pentru ei chiar decât dictatura în care erau mari şmecheri. Condamnarea comunismului în istorie şi documente oficiale este egală cu zero cât timp miile de slugi ale acestui regim sunt recompensate lunar cu sume uriaşe sau scapă nepedepsite punctual şi penal pentru crimele comise.

Homoştean şi Postelnicu au comandat mii de crime cum a fost uciderea disidentului Gheorghe Ursu. Nu sunt singurii criminali. În 2016 ar fi trebuit să înceapă să fie la final cu executarea pedepselor, nu la început.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.

   

Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

   

Citiţi mai multe:

 

Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali

Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!