Cum să alungi gândurile negative în poker: Cheia este găsirea echilibrului

Cum să alungi gândurile negative în poker: Cheia este găsirea echilibrului Sursa foto: canva.com via client

Gândurile negative apar în viața de zi cu zi uneori și este ceva firesc să apară și atunci când joci poker. Cheia este însă găsirea echilibrului, pentru a nu te lăsa nici purtat de val când ai o serie pozitivă, dar nici să nu ajungi doborât pentru că ai o serie negativă.

Pentru a ajunge acolo unde ne dorim, automat apar anumite bariere pe parcurs. Așa este viața, așa este și jocul de poker. Drumul poate părea uneori greoi pentru a ajunge la destinație, mai ales în momentul în care își fac apariția gândurile negativiste. Important este să știi însă că tu ești la "volan" și ești singurul care își dictează starea de spirit.

Ca să ai succes în poker, este bine să-ți găsești echilibrul și să descoperi puterea constructivă a gândirii pozitive. În cazul în care gândești pozitiv, vei avea o bază de armonie și rezistență în tine. O astfel de mentalitate te va feri de gândurile negativiste, care nu îți vor aduce nimic bun pe termen lung. Unii oameni cred chiar că atrag ceea ce gândesc. Iar dacă tu te gândești că nu vei avea succes în turneul respectiv, că vei primi doar mâini proaste, asta va duce la frustrări, la nemulțumiri și îți vei pierde capacitatea de concentrare. Dar dacă gândești pozitiv, lucrurile ar putea sta diferit. Nu înseamnă automat că, dacă gândești pozitiv, vei primi cărți mai bune, dar capacitatea ta de concentrare va fi mai bună. Asta pentru că vei înlătura emoțiile negative.

Nu ignora problemele, dar nu fă o dramă din ele

A gândi pozitiv nu înseamnă automat să ignori problemele pe care le ai în joc. Da, ești om și cu siguranță vei face și alegeri proaste atunci când joci poker. Nimeni nu este perfect la masă. Rezultatul din poker este un cumul de factori și, uneori, chiar nu depinde numai de tine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este bine să te evaluezi realist, să îți dai seama unde îți poți îmbunătăți jocul, unde ai greșit și ce poți face mai bine. Însă dacă descoperi numeroase probleme, nu este cazul să dramatizezi. Privește imaginea de ansamblu și încearcă să îți dai seama dacă în comparație cu acum câteva luni vezi o evoluție sau nu.

În cazul în care ajungi la concluzia că jocul tău are de suferit, poți să începi să te documentezi mai mult, să te uiți la filme despre poker, ba chiar să îți angajezi un antrenor personal care să te ajute să îți duci jocul la un nivel superior. Sunt mulți utilizatori ai platformelor de poker online care au apelat la un antrenor personal. Desigur, cei mai mulți dintre antrenori sunt specializați în Texas Holdem Poker - cea mai populară versiune a jocului atât online cât și live, însă există și antrenori pentru Omaha sau diverse versiuni de Stud.

Așadar, în cazul în care sesizezi o problemă emoțională, ai putea să îți angajezi un mental coach. Acest specialist te va putea ajuta să treci la un nivel superior și din punct de vedere emoțional.

Echilibrul este cheia

La polul opus, ar fi greșit să treci în latura cealaltă. Să fii ultra-pozitiv și să te consideri de neoprit atunci când joci poker. Jucătorii care au devenit milionari din poker nu sunt chiar atât de mulți cum ai crede. Iar în spatele rezultatelor se află, pe lângă multă muncă, și echilibru. Cu toții respectă jocul de poker și și-au dat seama că e nevoie să fii cu picioarele pe pământ ca să ai succes pe termen lung. Întotdeauna ai ceva de învățat și poți "fura" meserie de la mulți oameni.

Așadar, nici când ai o serie bună nu este cazul să fii cu capul în al 9-lea cer și să te consideri de neoprit. Jucătorii mai experimentați știu că variațiile fac parte din poker. Poți avea o serie bună în care să fii și tu surprins cum ai câștigat anumite mâini, dar pot apărea și momente în care simți că orice ai face nu ai cum să câștigi.

Din acest motiv, fii echilibrat și privește imaginea de ansamblu. Alungă gândurile negativiste din activitatea ta de poker, dar și din viața de zi cu zi, căci ele nu îți aduc nimic bun. Rezultatul lor? Frustrare, nervi și diminuarea capacității de concentrare. Adică exact trei din elementele de care chiar nu ai nevoie atunci când joci poker. Și, în cele din urmă, nu uita că pokerul trebuie să rămână un joc distractiv. Dacă nu mai simți plăcerea jocului, indicat ar fi să faci o pauză și să te întorci cu forțe proaspete.

Sursa foto: canva.com