"La Alunu se lucrează pentru evacuarea bunurilor celei de-a treia familii care a fost evacuată din locuinţă din cauza alunecării de teren, dar în acelaşi timp reprezentanţii CET Govora acţionează cu utilaje pentru încetinirea sau stoparea alunecării de teren. La faţa locului sunt echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Poliţie, de la Jandarmi, autorităţi locale", a precizat Alexandru Concioiu de la Prefectura Vâlcea.

Persoanele evacuate au fost cazate la Centrul social din localitatea Alunu. Săptămâna trecută, din cauza ploilor abundente, a fost reactivată o alunecare de teren la halda de steril a Carierei Berbeşti Vest şi au fost afectate mai multe hectare de pădure. Alunecarea de teren a înaintat şi comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis evacuarea imediată a două familii ale căror gospodării erau situate pe frontul alunecării de teren. Apoi a fost evacuată o a treia familie a cărei gospodărie era în pericol din cauza alunecării haldei de steril. Prefectul judeţului Vâlcea, Florin Marin, a convocat joi o şedinţă privind situaţia de la Alunu, potrivit unui comunicat al instituţiei.

În urma şedinţei, la care au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, administratorul special al CET Govora, Ştefan Prală, precum şi specialişti în domeniu, s-a stabilit ca în regim de urgenţă CET Govora să facă demersuri pentru rezolvarea situaţiei. "Demersurile au vizat totodată, protejarea vieţii cetăţenilor din zonă, a bunurilor acestora, dar şi luarea de măsuri pentru a nu fi afectate alte proprietăţi, precum şi drumul judeţean, aflat în proximitatea zonei afectate. S-a stabilit ca, în regim de urgenţă, administratorul special al CET Govora să întreprindă demersurile necesare către administratorul judiciar al acestei societăţi în vederea realizării unei amenajări tehnice, care să ducă la rezolvarea situaţiei existente", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului Vâlcea.