Bărbat șomer, 41 de ani, își dă în judecată părinții milionari pentru alocație pe viață
- Mihai Popescu
- 9 martie 2021, 08:15
Trai bun pe banii părinților
Alocație pe viață. Un bărbat în vârsta de 41 de ani își dă în judecată părinții în încercarea de a-i obliga să-i plătească „întreținerea” pe viață. Faiz Siddiqui susține că este complet dependent de mama și tatăl său, doi cetățeni arabi înstăriți, scrie presa britanică. Nu are nici o slujbă de aproape 10 ani în ciuda faptului că este avocat și are o diplomă de la Universitatea Oxford.
De altfel și acolo a încercat să o dea în judecată și pentru un milion de lire sterline. În 2018, nu a reușit să convingă o instanță că predarea slabă la Universitatea din Oxford l-a costat o carieră juridică și a fost obligat să plătească cheltuieli de până la 75.000 de lire sterline.
De 20 de ani, părinții săi din Dubai l-au lăsat să locuiască fără chirie într-un apartament de 1 milion de lire sterline pe care îl dețin în apropiere de Hyde Park din Londra. De asemenea, au contribuit la acoperirea facturilor și a altor cheltuieli, dar vor să își reducă sprijinul după o ceartă de familie.
Faiz Siddiqui se luptă în tribunal într-un caz unic - care ar putea afecta drepturile fiecărui părinte britanic. El consideră că este îndreptățit să solicite întreținere ca un copil mare „vulnerabil” din cauza problemelor de sănătate și că neacceptarea acestui fapt ar fi o încălcare a drepturilor sale umane. Mama Rakshanda, în vârstă de 69 de ani, și tatăl Javed, în vârstă de 71 de ani, îi acordă în prezent peste 400 de lire sterline (aproximativ 450 de euro) pe săptămână. Avocatul lor, Justin Warshaw QC, a declarat: „Acești părinți îndelung răbdători au propria lor părere despre ceea ce este o întreținere adecvată pentru fiul lor, mult prea dificil și exigent.„
Șomer de 10 ani. Alocație pe viață
Faiz Siddiqui a practicat la firme de avocatură de vârf, dar este șomer din 2011.
Un dosar împotriva părinților săi de la care pretindea întreținere a fost respins anul trecut de un judecător al instanței de familie. Dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel. Dar Faiz Siddiqui nu este la prima încercare de acest fel.
În 2018, Faiz Siddiqui a acționat în justiție împotriva Universității Oxford și a cerut 1 milion de lire sterline. El a susținut că „predarea necorespunzătoare” a condus la gradul diplomei sale și l-a costat intrarea la un colegiu de drept din SUA.
Hotărârea, pronunțată în martie 2018, se referă la permisiunea de apel a lui Siddiqui și la argumentele ambelor părți cu privire la costuri - în special regulile de schimbare a costurilor unidirecționale (QOCS) care se aplică cererilor de vătămare corporală.
Siddiqui a susținut că ar trebui să se aplice o excepție de la regula generală și că ar trebui să fie protejat de un ordin de costuri nefavorabile, în timp ce universitatea a susținut că costurile ar trebui să poată fi plătite „cel puțin într-o măsură semnificativă”, dacă nu pentru întreaga sumă. Cheltuielile de judecată au fost estimate la aproximativ 300.000 de lire sterline.
Judecătorul a decis că Siddiqui ar trebui să plătească 25% din costuri „sub rezerva unei evaluări detaliate”.
Alocație pe viață, un obiectiv mult mai tentant.