Alina Gorghiu spune că a semnat deși nu a citit raportul Vlasov

Alina Gorghiu spune că a semnat deși  nu a citit raportul Vlasov

Așa cum anunța EVZ, Alina Gorghiu a fost audiată, în calitate de martor, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul lui Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Șefa PNL a susținut,, la plecarea de la instanță, că nu știe prea multe lucuri din această cauză pentru că nu a citit "în totalitate" atunci când a semnat în calitate de co-iniţiator proiectul de lege privind Registrul Comerţului promovat de Mihail Vlasov, susţinând că acest lucru nu este "nelalocul" lui.

Șefa PNL  a precizat că, în anul 2013, a fost contactată de deputatul Florin Iordache, pentru a fi co-semnatar al unei iniţiative legislative privind trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ şi a recunoscut că nu a citit proiectul în momentul în care l-a semnat."Nu ştiu dacă este frapant pentru dumneavoastră sau nu. Pentru mine nu este nimic nelalocul lui să ai un proiect de câteva sute de pagini sau zeci de pagini pe care să nu îl ştii pe de rost. Am spus că nu îl cunosc în măruntaiele lui acest proiect. În momentul în care l-am semnat, nu l-am citit în totalitatea lui, dar ştiam proiectul", a afirmat Alina Gorghiu. 

Fapt mai puţin obişnuit în sălile de judecată, Alina Gorghiu a dat declarații ca martor de pe scaunul unde stă de obicei procurorul de şedinţă, care a fost mutat pe locul rezervat magistratului asistent.  În declaraţia dată în faţa judecătorilor, Gorghiu a spus că nu a avut o relaţie apropiată cu Mihail Vlasov, ci doar una "instituţională".  Alina Gorghiu a mai spus că proiectul a primit aviz negativ în Comisia juridică din Camera Deputaţilor şi apoi nu a mai fost susţinut în plen, mai ales că Guvernul a dat aviz negativ.  Pe de altă parte, Gorghiu a menţionat că a discutat de câteva ori cu Mihail Vlasov despre acel proiect, dar acesta nu a făcut niciun fel presiune asupra ei. În aprilie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Mihail Vlasov, fost preşedinte al CCIR, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În prezent, Mihail Vlasov se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv într-un alt dosar, în iunie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.