Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă. Nici cota unică nu devine progresivă!

Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă. Nici cota unică nu devine progresivă!

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a reacționat, duminică, la conferinţa Ligii Aleşilor Locali Argeş de la Piteşti, la afirmația liderului PSD Marcel Ciolacu, din ziua anterioară, care a declarat că soluția ar fi renunțarea la cota unică și impozitarea progresivă, însă nu înainte de a digitaliza ANAF. Gorghiu susține că liberalii trebuie să transmită antreprenorilor români şi cetăţenilor că sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă.

Alina Gorghiu a asigurat că prezenţa PNL în Guvern este cea mai puternică garanţie că antreprenorii vor fi respectaţi, iar bugetul pentru investiţii stabilit de Cabinetul Ciucă este de 7% din PIB, cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind de 88 de miliarde lei.

„Trebuie să le spunem celor care fac bani pentru economia românească, antreprenorilor români, cetăţenilor români că sistemul de impozitare nu se schimbă! Nici cota unică nu devine progresivă! Aceasta este o garanţie pentru grupurile sociale active din societate. Dezvoltarea economică a României depinde de evoluţia mediului de afaceri.

Prezenţa PNL în Guvern, garanția antreprenorilor

Prezenţa PNL în Guvern este garanţia cea mai puternică că antreprenorii sunt respectaţi. Să nu uităm - bugetul pentru investiţii stabilit de acest Guvern, de 7% din PIB, este cel mai mare din ultimii 30 de ani - 88 miliarde de lei. E de dorit ca nimeni să nu abordeze în cheie populistă politicile fiscale ale statului”, a afirmat Alina Gorghiu, duminică la Piteşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiile senatoarei au venit şi în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă la Bacău, că soluţia ar fi renunţarea la cota unică şi impozitarea progresivă, însă înainte de toate trebuie digitalizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Cred că mai e o singură ţară sau mai sunt două ţări care nu au renunţat la cota unică. Se pare că Estonia. Cehia mi se pare că a renunţat la cota unică. Mai era Estonia şi a mai rămas Rusia. Dacă credeţi că modelul economic de impozitare al Rusiei mai reprezintă totuşi progresul? Eu cred că nu. (...) În acest moment impozitarea progresivă este categoric soluţia. În primul rând, trebuie făcută digitalizarea ANAF şi pe urmă vorbim de schimbări de impozitare”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu, despre acest subiect, sâmbătă, la Bacău.

Proiectul Anghel Saligny, un mare succes în toată România

De asemenea, Alina Gorghiu a ținut să precizeze că proiectul Anghel Saligny este un mare succes în toată România, potrivit Capital.ro.

„Proiectul Anghel Saligny este un mare succes în toată România pentru că era mare nevoie de astfel de investiţii. Vorbim de un proiect de investiţii care aici, in Argeş, sunt de peste 1,5 miliarde! Comunele conduse de primari PNL au în total 37 de proiecte aprobate, dintre care 22 vizează modernizări şi asfaltări de drumuri sau construirea de poduri, 10 sunt pentru canalizare iar 5 sunt destinate alimentării cu apă”, a declarat Gorghiu.