"Avem reforma parlamentului trecută nu în programul de guvernare, ci ca prioritate pentru următoarea majoritate parlamentară. Reforma parlamentară este una dintre principalele obsesii ale PNL. În felul acesta în care mergem acum, în direcţia în care mergem acum, cu credibilitate zero a instituţiilor, şi de ce să nu spun, a parlamentului, nu se mai poate", a afirmat Alina Gorghiu

Șefa liberalilor a precizat că ar vrea schimbări cu privire la activitatea parlamentarilor, cum ar fi programul de lucru al acestora, desființarea votului secret și renunțarea la pensiile speciale. 

"Sunt câteva direcţii. Una dintre ele e votul transparent, a doua ar fi programul pe care dorim să-l impunem Parlamentului – două săptămâni stai la lucru, o săptămână în teritoriu, nu ca azi, două zile se munceşte şi o săptămână stai acasă și renunţarea la pensiile speciale pentru parlamentari sunt câteva dintre temele pe care vrem să le discutăm", a explicat Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost prezentă la Iași, unde a participat la numirea în funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene Iaşi a lui Emil Teofil Bălteanu. Numirea are loc în urma unei decizii luate în plenul Biroului Permanent Naţional. Cu ocazia acestei vizite, Alina Gheorgiu se va întâlni cu membrii ai Birourilor politice judeţean şi municipale precum şi cu primarii din judeţ.