''Nu suntem de acord să încălcăm legea şi să facem aceste măriri (de salarii, cum a făcut PSD – n.red) cu şase luni înainte de finalizarea mandatului Guvernului, pentru că ar fi un cinism să şti că o lege care nu poate fi promovată, pentru că încalcă altă lege, s-o prezentăm ca fiind una reală. Eu nu pot să mint şi să manipulez oamenii din România care sunt cu salarii mici şi care au nevoie de aceşti bani. Ce pot să fac ca partid responsabil este să spun că, pentru toţi cei din sistem bugetar, măresc aceste salarii conform bugetului şi PIB-ului pe care-l am în România, în următorii patru ani, într-un procent sustenabil de 30-40%, astfel încât în 2020 să am un salariu mediu de 4.238 de lei. Eu nu vin cu poveşti ca Dragnea, care se culcă seara cu un salariu minim şi se trezeşte a doua zi cu alt salariu'', a arătat Gorghiu, precizând că aceste majorări presupun un impact bugetar de 24 miliarde lei şi o creştere economică de 4-5% pe an. 

Alina Gorghiu a spus că PNL are inclusă în programul de guvernare şi dublarea salariilor medicilor, de la 1 iunie 2017, dar şi implementarea programului Casa medicului, care presupune construirea a nouă sute de locuinţe pentru aceştia. 

''Avem proiecte fabulos de bune pentru tot ceea ce înseamnă mediu privat (…) PNL vrea cotă unică generalizată, 16 % pe contribuţii sociale, 16% angajat, 165 angajator, 16% TVA, până în 2020. Cota unică generalizată înseamnă taxe reduse, scăderea evaziunii fiscale, mai mulţi bani la bugetul statului şi, automat, mai mulţi bani infuzaţi în economie'', a arătat Gorghiu.