Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu îi cere demisia lui Victor Ponta: „Gura păcătosului adevăr grăiește”
Alina Gorghiu îi cere demisia lui Victor Ponta: „Gura păcătosului adevăr grăiește”

Alina Gorghiu îi cere demisia lui Victor Ponta: „Gura păcătosului adevăr grăiește”

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut demisia lui Victor Ponta, făcând referire la declaraţia premierului din urmă cu câteva luni, când i-a cerut lui Traian Băsescu să demisioneze, din pricina dosarului fratelui său, Mircea Băsescu.

”La momentul la care fratele președintelui Traian Băsescu a fost reținut Victor Ponta a avut un discurs foarte corect. Victor Ponta îi cerea președintelui Traian Băsescu să demisioneze pentru că funcția de președinte este una, fratele este alta. Înlocuiți în toată această polologie numele lui Traian Băsescu cu Victor Ponta și funcția de președinte cu cea de premier (…) gura păcătosului adevăr grăiește”, a declarat Alina Gorghiu, marţi seară, la B1 TV.

Cu toate acestea, co-preşedintele PNL a spus că nu crede că premierul va demisiona, întrucât acesta a avut nenumărate situaţii în care nu avea altă soluţie decât să demisioneze, însă nu a făcut-o.

Marţi, DNA a efectuat percheziții la firma Exfin 2000 SRL, companie care a fost fondată de mama premierului Victor Ponta și la care este asociată sora acestuia. În cauză este implicat şi cumnatul premierului, Iulian Herţanu, care, ar  fi constituit un grup infracțional organizat.  În cauză ar fi vorba de un proiect european de lucrări iar prejudiciul estimat este de 7,8 milioane de lei.

În acest dosar, deputatul Sebastian Ghiţă este urmărit penal şi va fi cercetat sub control judiciar, aceeaşi măsură fiind impusă şi pentru Vlad Cosma şi Mircea Cosma, de asemenea implicaţi în dosar.