Evenimentul Zilei > Politica > ALINA GORGHIU, despre UNPR: ”Oamenii neatinși au șansa să RECREDIBILIZEZE partidul”
ALINA GORGHIU, despre UNPR: ”Oamenii neatinși au șansa să RECREDIBILIZEZE partidul”

ALINA GORGHIU, despre UNPR: ”Oamenii neatinși au șansa să RECREDIBILIZEZE partidul”

Aflată într-o emisiune televizată, Alina Goghiu, copreședintele Partidului Național Liberal, a declarat că UNPR are în acest moment șansa de a recredibiliza partidul, făcând referire la plecarea lui Gabriel Oprea din fruntea formațiunii politice.

”Mi-ar plăcea să văd că schimbarea aceasta nu e de fațadă la UNPR. Mi-ar plăcea să cred că oamenii neatinși își asumă acest proces politic să recredibilizeze partidul”, a declarat liderul PNL la Realitatea TV.

Totodată, liderul liberal a făcut referire și la numărul mic de femei care candidează la consiliile județene și locale din România.

”Există o masă mică de doamne care vor să candideze. În Vâlcea s-au înscris 3 femei și o femei s-a retras. Este foarte greu. Fără îndrăzneală și fără a crede că poți să câștigi opoziția nu poți să faci nimic. Femeile care îndrăznesc să-și depună candidatura sunt destul de puține”, declară Alina Gorghiu, care mai spune că Diana Tușa este o luptătoare care rămâne în PNL.

”Avem două doamne la Galați și la Sibiu, la consiliul județean. Încerc să fac în așa fel încât listele de consilii locale și județene să aibă 30% femei, iar dacă legea depusă nu va trece în parlament, o să avem acea resursă care să echilibreze listele PNL”, adaugă co-președintele Partidului Național Liberal.

De altfel, Gorghiu a vorbit și despre sistemul medical, menționând una dintre bolile care face ravagii în rândul femeilor – cancerul de sân.

”Noi nu avem programe împotriva acestei boli. Discutăm despre momente critice ale sistemului sanitar”.

Alina Gorghiu a dezvăluit că partidul pe care îl conduce face în acest moment un sondaj în teren, în Brașov, pentru a desemna candidatul la primărie.

”Am avut o pierdere cu Gheorghe Scripcaru, care nu mai poate candida din cauza criteriilor de integritate. La Brașov, sondajul va fi gata într-o săptămână. La consiliul județean, lista o deschide Adrian Vestea, primarul de la Râșnov”, completează Alina Gorghiu.

Apoi, liderul PNL a revenit la Capitală, unde a menționat alegerea partidului pentru Primăria Sectorului 4.

”Răzvan Sava este opțiunea PNL pentru Sectorul 4”, precizează copreședintele PNL.

Întrebată de audierea sa de luni de la Curtea de Apel București în dosarul lui Mihail Vaslov, liderul PNL a răspuns că a avut calitatea de martor.

”Este vorba despre o inițiativă legislativă pe care eu am semnat-o. Această inițiativă a fost depusă cam de două trei ori în istorie. A fost asumată prima dată de PSD și de PNL, înainte ca eu să fiu parlamentar. Important este să nu existe nici un fel de suspiciune că parlamentarii semnează inițiative pentru că au alte gânduri decât acela de a legifera. Cam toți parlamentarii știau de acest proiect. Nu a trecut”, conchide Alina Goghiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.