Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu, aruncată în cursa pentru Capitală
Alina Gorghiu, aruncată în cursa pentru Capitală

Alina Gorghiu, aruncată în cursa pentru Capitală

Co-președintele PNL ar urma să fie inclus în sondajele partidului pentru Primăria Bucureștiului, potrivit unor surse liberale

Deciziile politice se iau la restaurant și doar se formalizează în ședințe oficiale de partid. Așa s-a întâmplat și marți seară, la Hotelul Phoenicia din București, cu ocazia zilei de naștere a liderului de grup al PNL Ludovic Orban. Liberalii au vorbit despre moțiunea de cenzură la adresa guvernului Ponta sau despre sondajele și candidaturile pentru alegerile locale. Alături de Ludovic Orban și-au serbat ziua de naștere și deputații PNL Mircea Dolha și Radu Zlati, liberalii având obiceiul să își serbeze zilele de naștere împreună.


FOTO: Co-președintele PNL Alina Gorghiu a lipsit de la ziua de naștere a colegilor de partid„Ne facem de cap”

Aproximativ 150 de foști liberali și democrat-liberali au fost invitați la acest eveniment, dar marii absenți au fost co-președinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, dar și secretarul general al formațiunii, Marian Petrache, aflați în Belgia, pentru lansarea unei filiale a PNL. Cu toate acestea, ei nu au fost foarte afectați de absența șefilor de partid spunând: „Mai bine, așa nu ne supraveghează nimeni, ne facem de cap”.


FOTO: Ludovic Orban și Mircea Toader, fost lider al grupului PDLFolosit ca pretext pentru a mai stabili unele detalii legate de stabilirea candidaturilor cu alegerile locale, la eveniment s-au vehiculat câteva nume interesante pentru marile primării. Liberalii vor face mai multe sondaje de opinie pe acest subiect peste câteva săptămâni, primul dintre ele vizând profilul candidatului și urmând ca numele candidaților să fie bătute în în acest an.

Astfel, se pare că pe lângă numele deja vehiculate pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, Marian Petrache, Cornel Pieptea ar urma să fie testată și co-președintele PNL Alina Gorghiu. „ Pe Cornel Pieptea nu îl știm noi, în partid, dar apoi bucureștenii. Pentru Alina poate fi o oportunitate dacă o să câștige că se legitimează să rămână președinte și după alegerile din 2017 și poate să fie o trambulină pentru postul de premier sau de președinte, ca Băsescu”, a precizat un lider PNL, pentru EVZ, prezent la eveniment. Pe de altă parte, potrivit altor liberali, Gorghiu nu și-ar fi exprimat în partid dorința de a deveni primar al Bucureștiului.


FOTO: Ludovic Orban și deputatul Radu Zlati, unul dintre prietenii din PNL ai lui Crin AntonescuOrban, apropiat de MRU

Printre numele noi vehiculate pentru alte primării au apărut și cel al lui Nini Săpunaru pentru Focșani, Mihai Tararache pentru Constanța sau Mihai Răzvan Ungureanu pentru Primăria Iași. Potrivit unor liberali prezenți la eveniment, Mihai Răzvan Ungureanu a stat mai mult cu Ludovic Orban.

Teodor Atanasiu nu a stat mult la evenimentul de la Hotelul Phoenicia. El a discutat cu senatorul Tudor Barbu și apoi a plecat. A doua zi, într-o ședință a Biroului Politic al vechiului PNL, Tudor Barbu a fost uns șef al PNL Gorj, în locul lui Dian Popescu, care s-a autosuspendat din funcție, urmare a unei condamnări în primă instanță. Și subiectul huiduielilor la adresa lui Atanasiu de sâmbătă de la Pitești a fost îndelung dezbătut, foștii liberali fiind de părere că totul a fost regizat de către Predoiu și fostul PDL.


FOTO: Florin Secară, deputat PNL de VranceaDeși, în mod oficial, PLR este la cuțite cu PNL și parlamentari ai formațiunii lui Tăriceanu au participat la ziua lui Ludovic Orban, Mircea Dolha și Radu Zlati.


FOTO: Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor
Audiobook cu Liiceanu și Pleșu

Cu ocazia împlinirii vârstei de 52 de ani pe data de 25 mai, liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Ludovic Orban, a primit numeroase cadouri printre care un ceas, o statuetă sau un audiobook cu Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu. De la eveniment nu au lipsit nici premierul desemnat al PNL Cătălin Predoiu, fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițianu, fostul lider de grup de la Cameră al vechiului PDL, Mircea Toader și mulți alți senatori și deputați ai partidului.