Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) îl consideră „unul dintre cele mai nutritive alimente din natură". Ce spun ghidurile și studiile despre cantitatea recomandată, dar și despre beneficiile miraculoase ale acestui aliment.
Pentru mulți oameni, cumpărarea unui cofrag cu 30 de ouă a devenit un mod obișnuit de consum. Este un aliment versatil, care poate fi servit pentru orice masă, poate fi preparat în multe feluri diferite, este plin de nutrienți și este recomandat de ghidurile dietetice.
Mai mult, de ceva timp, mai multe studii au clarificat îngrijorările legate de consumul său în legătură cu sănătatea și au justificat contribuțiile sale în cadrul unei diete echilibrate și sănătoase, care sunt făcute publice în special în cadrul Săptămânii Mondiale a Ouălor și al Zilei Mondiale a Ouălor, care este sărbătorită în fiecare an pe 8 octombrie.
1. Ouăle, cele mai nutritive alimente de pe planetă și o sursă extraordinară de proteine
Un singur ou furnizează șase grame de proteine și 14 nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele A, B, D și E, fiind, de asemenea, o sursă de calciu, seleniu și iod. Ouăle sunt unul dintre cele mai nutritive alimente disponibile la nivel mondial.
2. Ouăle sunt bune pentru creier
Ouăle conțin colină, un nutrient puțin cunoscut care joacă un rol important în construirea membranelor celulare și care este implicat în mai multe funcții vitale din organismul nostru. Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse naturale de colină. Acesta susține dezvoltarea sănătoasă a creierului, joacă un rol important în funcția hepatică și în metabolism și a fost documentat că reduce riscul de cancer de sân.
3. Ouăle sunt bune pentru inimă
Studiile au ajuns la concluzia că consumul de ouă poate reduce riscul de boli de inimă la persoanele sănătoase. Deși conțin colesterol, ouăle conțin un nivel ridicat de colesterol bun (HDL), iar cercetările arată că persoanele cu un nivel ridicat de HDL au, în general, un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă.
4. Ouăle sunt bune pentru vedere
Deficiența de vitamina A este una dintre principalele cauze de orbire la nivel mondial, iar ouăle sunt o sursă naturală excelentă de vitamina A. Gălbenușul conține, de asemenea, antioxidanți puternici. Gălbenușul conține, de asemenea, antioxidanți puternici care pot contracara unele dintre procesele degenerative care ne afectează vederea.
5. Ouăle ne mențin sănătoși la orice vârstă
Ouăle oferă componente benefice pentru toată lumea, la orice vârstă. Acestea furnizează nutrienți care sprijină dezvoltarea fătului, ne mențin activi și energici pe tot parcursul zilei și reprezintă o sursă sănătoasă de proteine de înaltă calitate, de care avem nevoie la toate vârstele, notează Institutohuevo.