Alimentele pe care le mâncăm zilnic și care conțin alcool

Sursa: Captura video

Atunci când te gândești la alimentele pe care le mănânci, rar se întâmplă să te gândești că există alcool în ele. Însă, cantitatea de alcool din alimente tinde să fluctueze, fiind generată de timpul în care sunt lăsate să fermenteze, a spus Peter Szczepanski, lider la centrul de dezintoxicare Abbeycare.

O banană coaptă ar putea conține aproximativ 0,2% alcool. De asemenea, potrivit dieteticianului Dr. Duane Mellor de la Universitatea Aston, pâinea va conține alcool în cantitate de 1,28%. Pentru a face o comparație, berile cu conținut scăzut de alcool nu conțin mai mult de 1,2%.

Nivelurile de alcool din sucurile de struguri, portocale și mere vor crește mai mult dacă sunt lăsate în frigider, tinzând să producă între 0,4% și 0,5% alcool. Potrivit doctorului Mellor, orice aliment fermentat este probabil să conțină urme de alcool. Alimentele pentru micul dejun, cum ar fi iaurtul și chefirul, conțin alcool datorită microorganismelor care se hrănesc cu zahărul natural al laptelui, lactoza, a spus Peter.

Dar aceste bacterii sunt bune pentru intestinul tău, a adăugat el. Oțetul este un alt produs fermentat apreciat pentru proprietățile sale de stimulare a intestinului. Acesta conține aproximativ 0,5% alcool. Oțetul va trece adesea prin procesul de fermentare a alcoolului pentru a ajunge la produsul final.

Unele băuturi gazoase conțin alcool, cel mai probabil datorită conținutului lor ridicat de zahăr, a spus Peter. Acesta a adăugat că producătorii folosesc etanolul ca purtător pentru materialele aromatizante volatile și naturale care pot crește nivelul de alcool din aceste băuturi. Condimente precum muștarul și sosul de soia pot avea între 1,5 și 2% alcool.

Citirea etichetelor

Extractele sau aromele pe care le-ați putea folosi la coacere - cum ar fi extractul de vanilie pot conține concentrații destul de mari de alcool – care au până la 35% alcool. Peter a spus că timpul de gătit sau de coacere – precum și cantitatea de extract utilizată – vor afecta conținutul general de alcool rămas în produsul tău.

Evitarea alimentelor care conțin alcool va aduce mai puțin stres asupra sistemului digestiv, a spus Peter. El a susținut că acest lucru ajută la creșterea nutriției și la diversitatea dietei tale. Cu toate acestea, a remarcat că pentru a face acest lucru, ar trebui să fii destul de sârguincios în a citi etichetele alimentelor atunci când îți faci cumpărăturile, potrivit The Sun.