Evenimentul Zilei > Actualitate > Alimente expirate și mizerie, descoperite de OPC în superamarketuri din Constanța
Alimente expirate și mizerie, descoperite de OPC în superamarketuri din Constanța

Alimente expirate și mizerie, descoperite de OPC în superamarketuri din Constanța

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța cer închiderea a patru supermarketuri după ce, in urma mai multor controale efectuate în ultimele șase luni, au descoperit în mod repetat, deficiente majore. La controlul efectuat astăzi, OPC a găsit Alimente expirate și etichete falsifiacte. Marfa expirata a fost retrasa de la vanzare. .

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au descins la patru supermarketuri din oraș după ce au primit reclamații că sucurile “fresh” de portocale erau expirate, iar sticlele erau, de fapt, reetichetate. Sesizarea s-a confirmat insă comisarii OPC au extins verificarile și au descoperit, astfel, o mulțime de deficiențe. Promotii expirate, traduceri incomplete, informatii inselatoare sau lipsa informatiilor.

Nereguli au fost găsite și la raionul de legume-fructe. Comisarii OPC Constanța au mai constatat ca mâncarea, din zona gastro, se prepară fără respectarea condițiilor igienico sanitare. Au fost lăsate patru invitații, pentru ca reprezentanții magazinelor să se prezinte, mâine, la sediul OPC Constanța.

“Abaterile constatate sunt, in mare majoritate, repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele șase luni. CJPC Constanța analizează oportunitatea solicitarii către Regională a unei decizii de suspendare a activității pentru o perioada de la 6 la 12 luni”, a declarat, Horia Constantinescu, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: