În prima lună a noului an, este important să vă gândiți să adăugați mai multe fructe în dieta dumneavoastră. Există șapte fructe de iarnă unice, care conțin o cantitate surprinzătoare de vitamine și minerale și care sunt în general disponibile în majoritatea regiunilor țării.
Aceste fructe nu trebuie să lipsească din alimentație. Guavele sunt fructe tropicale cu un exterior verde sau verde-gălbui-verzui, cu pulpa variind de la alb la roz sau roșu vibrant. Acestea sunt bogate în vitamina C, fibre, antioxidanți, vitaminele A și E și potasiu, care sunt importante pentru sănătate și echilibrul lichidelor. Pot fi consumate atunci când sunt coapte și moi, iar gustul lor variază de la dulce la ușor acrișor.
Kiwi, sunt fructe mici, maro, pufoase, cu pulpa de un verde vibrant. Sunt bogate în vitamina C, care promovează sănătatea sistemului imunitar, și în alte substanțe nutritive, cum ar fi fibrele alimentare, vitamina K, E și potasiu. Acestea pot fi coapte la temperatura camerei și depozitate în frigider pentru a le prelungi durata de valabilitate.
Acest fruct nu trebuie să lipsească din alimentație
Kumquats sunt citrice mici, de formă ovală, cu coaja dulce și comestibilă și pulpa acră în interior. Sunt bogate în vitamina C, fibre și uleiuri esențiale și pot fi folosite ca o gustare la pachet sau folosite pentru a face marmelade sau sosuri delicioase.
Alte fructe sănătoase
Curmalele japoneze sunt fructe cu gust dulce, cu o textură și un aspect unic, bogate în vitaminele A și C, precum și în fibre alimentare. Acestea contribuie la sănătatea pielii și stimulează sistemul imunitar.
Rodiile sunt adesea prezentate ca fiind superalimente, surse bune de vitamina C, fibre și acid folic. De asemenea, sunt bogate în compuși cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Pomelo, cunoscut și sub numele de grapefruit chinezesc, este bogat în vitamina C și poate fi folosit în băuturi.
Carambola, o sursă bună de vitamina C
Star fruit (fructul-stea), cunoscut și sub numele de carambola, este un fruct tropical cu o aromă ușor dulce și picantă. Este o sursă bună de vitamina C, fibre și antioxidanți. Pentru a vă bucura, tăiați-l și consumați-l proaspăt sau folosiți-l ca garnitură în mâncăruri. Păstrați fructul-stea la temperatura camerei până la maturitate sau în frigider pentru o prospețime optimă, potrivit Foxnews.