Europarlamentarul Rareș Bogdan vorbea despre o alianță USR-PLUS-PNL care, la alegerile locale, ar câștiga cu un scor impresionant. Liderul PNL nici nu vrea să audă.   

„Noi suntem în pregătirea alegerilor prezidențiale și obiectivul nostru este să câștigăm alegerile prezidențiale”, a spus Ludovic Orban.

Acesta respinge orice discuții, în această fază.

„Atâta timp cât s-a intrat în competiția pentru prezidențiale și unii au hotărât că vor și ei să candideze, practic, suntem în competiția pentru prezidențiale, iar Partidul Național Liberal susține cu toată forța pe actualul președinte al României, iar obiectivul nostru este câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis. După alegerile prezidențiale vom vedea”, a afirmat liderul liberal.

Orban a mai adăugat și lăsat să se înțeleagă că nu este dispus să facă o alianță nici pentru turul doi, dacă Iohannis va ajunge acolo cu candidatul stângii.

 

„Eu sunt convins că orice alegător român, care este împotriva PSD, îi va acorda votul președintelui Iohannis chiar din primul tur. De ce să-l dea neapărat din turul al doilea? Dacă or mai fi unii, care nu votează din primul tur, vor vota în turul al doilea”, a explicat președintele PNL.

Ludovic Orban a făcut numeroase apeluri către USR să nu pună candidat la alegerile prezidențiale și să-l susțină pe Klaus Iohannis.

Dan Barna a fost ales, mai întâi, la Congresul USR din 13 iulie, candidatul formațiunii. Apoi, după negocieri, s-a convenit cu PLUS asupra tandemului Barna-președinte, Cioloș, premier.