Alexandru Moraru, un jurnalist de marcă în lumea televiziunii dar și a radioului, a murit după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Jurnalistul era cunoscut și pentru activitatea sa de creator digital și antreprenor în domeniul mass-media.
Alexandru Moraru, prezentator TV, a murit
Daniel Savopol este cel care a făcut anunțul despre moartea lui Alexandru Moraru. El a povestit despre colaborarea lor amintind un moment din cariera sa atunci când Moraru a pus voce pe o anchetă „din fostul lagăr de exterminarea a câinilor din Constanța”.
Daniel Savopol l-a descris ca pe un „om rebel în costum” care venea mereu în grabă la redacție „cu părul și hainele dezordonate, dar glumele aranjate”, comparându-l cu un personaj de sitcom din anii 90”. Jurnalistul mai spune că Alexandru Moraru era „un personaj mare și super deștept”.
Muncim mult și avem vieți personale dezordonate
Daniel Savopol a mai spus în mesajul său că din păcate „așa e în presă, muncim mult și avem vieți personale dezordonate. Alergam de nebuni și uităm unii de alții... ne uităm pe noi în redacții”.
A vorbit și despre percepția celor din afară spunând că „mulți ne știu drept ăia de țin microfonul în mână, dar dincolo de imaginea asta e o poveste cu o mie de straturi”. „Dumnezeu să te odihnească în pace, Alex!”, a transmis Daniel Savopol pe socila media.
Ce spunea Alexandru Moraru despre viața sa de moderator
Alexandru Moraru povestea în urmă cu ceva ani că în fiecare dimineață trebuia să se transpună „într-un manager de corporație, într-un muncitor care la prânz mănâncă parizer pe ziar în pauza de masă, într-un profesor sau într-un elev”.
Mai amintea că nimic nu putea fi mai plăcut „decât să te duci la birou și să fii în fiecare zi ce vrei tu, în funcție de subiect”. Mai spunea că în fiecare ediție vorbea despre destine profesionale și că „subiectele sunt întotdeauna diverse. Dar, mai spunea jurnalistul, „Fiecare ediție e o provocare pentru că se întâmplă frecvent ca invitații mei să apară în premieră la televizor. Pentru că nu sunt vedete, nu sunt sex-simboluri și nici dive. Sunt doar motoare ale societății”.