Alexandru, doctorul masinutelor

Alexandru, doctorul masinutelor

Lui Teodor Alexandru Rotaru i se zice Alex, are doi ani si zece luni si este pasionat de masini.

Mari sau mici. Cel mai interesat e sa vada ce „scrie” pe masini sau pe firmele magazinelor ori ale benzinariilor unde se gasesc masinute. Isi da seama dupa emblemele masinilor. „Acolo scrie Toyota”, „Acolo scrie Volkswagen”, „Acolo scrie  Mercedes”, „Acolo scrie Logan”, „Acolo - Honda”, il auzi spunand.

Ii place sa se joace descoperind impreuna cu mami ce culoare au masinile parcate. Asa a invatat culorile si sa numere pana la zece. Si tot asa a invatat si mami marcile de masini. „Asta e Toyota cum are Mela, iar asta e Peugeot, cum are Tudor”. (Mela si Tudor sunt prietenii lui mai mari). Casa e plina de masinute de toate marimile, marcile si culorile. Unele au rotile altora, pentru ca Alex le-a „reparat”. Pentru ca in camera lui Alex sunt si autostrada - unde mai au loc accidente - si atelierul de reparat.

Daca il intrebi ceva despre masinutele lui, e cel mai fericit. „Asta e Honda Civic si are cinci usi. Poti sa-i deschizi doar usile din fata daca vrei sa te uiti la volan si la scaune”, spune Alex. „Asta e masina de pompieri, iar scara asta se inalta asa, pana unde este foc si pompierul sare in balcon si ia ranitii si gata. Ranitii sunt dusi la spital cu Salvarea, care cand merge prin oras cu farurile aprinse are prioritate si toate masinile trebuie sa se dea la o parte”, mai explica baietelul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cand mami face curatenie, Alex are si el treaba: trebuie sa parcheze autoturismele ca in parcare la mall. Masinile desfacute nu inseamna ca sunt stricate, dar trebuie sa stea la „cimitirul de masini”. Rotile, usile si alte piese care au iesit „in plus” le pune cu mare grija in cutiute speciale.

COPII CUMINTI