Ce planuri avea Alex Bodi. Se pregătea o mega-escrocherie internaţională

Lovitură în dosarul lui Alex Bodi

Răsturnare de situaţie în dosarul care priveşte traficul de persoane în care ar fi implicat şi Alex Bodi. Fostul soţ al Biancăi Drăguşanu iese la atac prin apărătorul său, avocatul Cătălin Dancu. Din ceea ce a declarat Dancu într-o conferinţă de presă ţinută luni dimineaţă, Bodi nu face parte din nicio reţea. Iar traiul său în lux, îl poate justifica prin profiturile pe care i le aduc diferitele afaceri pe care le are prin ţări din Europa.

„Numai anul trecut, din afacerile pe care le derulează în Germania şi Spania, clientul meu a câştigat suma de 7 milioane de euro. Sumă pentru care a şi plătit impozite, conform documentelor pe care vi le-am pus la dispoziţie” – a spus Cătălin Dancu.

Alex Bodi a fost monitorizat din toate poziţiile, atât video, cât şi audio, încă din 2018. Numai că, aşa cum declară avocatul său, în dosar nu se face nici un fel de referire la perioada 2018-2020, când a fost monitorizat, ci la intervalul de timp 2014-2018.

„În intervalul de timp 2018-2020, a fost monitorizat în special pentru a se verifica sursa şi legalitatea tranzacţiilor financiare pe care le efectua. Ei bine, suma pe care s-a dovedit că a câştigat-o Alex Bodi în acest interval este de 3.000 de euro.” - a mai spus Dancu.

O sumă, să recunoaştem, mult mai mică pentru un aşa de mare trafic de persoane, de care este acuzat Bodi şi pentru o reţea care funcţionează din 2008, reţea pusă pe picioare din puşcărie, adică fix de sub nasul autorităţilor, de către şeful clanului Adrian Tâmplaru din Sibiu, arestat şi el în acelaşi dosar.

Ce spune avocatul despre Alex Bodi

Referitor la faptul că Alex Bodi are dosare penale la Meinz, în Germania, pentru trafic de persoane, avocatul a declarat că nu este nimic adevărat: „Clientul meu nu are nici un fel de dosar, nici în Germania, nici în altă parte. Nu are cazier. Ceilalţi membri ai grupului cu care a fost asociat, au. Dar el, nu”.

Avocatul Cătălin Dancu a mai lămurit şi problema reclamaţiilor depuse împotriva clientului său de presupusele victime: „S-a spus că au fost depuse trei reclamaţii împotriva lui, de victime care au fost traficate. Inclusiv de fosta lui soţie. Ei bine, la dosar nu există nicio declaraţie a niciuneia dintre cele trei persoane pretins reclamante.”

Cu privire la acuzaţia că Alex Bodi şi-a obligat fosta soţie să se prostitueze şi că aceasta a depus reclamaţie împotriva lui, apărătorul lui Bodi a declarat:

„ Mulți au spus că doamna l-a turnat pe Bodi. Doamna nu l-a turnat în niciun fel. Nu a făcut nicio plângere și audierea ei era necesară. A spus niște lucruri care țineau de relația lor, nicidecum de victimă. Dânsa nu s-a declarat victimă și nici n-a spus vreodată că a fost constrânsă de soț să facă activități de prostituție. De altfel, total fals, ați observat că procurorii spuneau în perioada în care practica prostituția, singura sursă de venit erau banii pe care îi aducea ea acasă. Am depus la dosar dovezi că în perioada căsătoriei și anterior, toate resursele sale (ale lui Alex Bodi n.r.) erau mari, încât nu era nevoie ca soția să facă activități de prostituție să îl întrețină pe el”.

Ce conţin totuşi înregistrările de la dosar şi de ce a fost audiată fosta soţie a lui Alex Bodi:

„În dosar există unele convorbiri avute de către Bodi Alexandru și fosta soție, în care au existat o multitudine de neînțelegeri casnice, generate de un lucru foarte simplu. Nu este niciun secret. Soția l-a prins în flagrant că acesta mai călca strâmb cu diferite fete în Europa. Această situație a generat reproșuri, pe bună dreptate. La dosar sunt doar convorbiri ce țin de conflictul clasic. După cinci ani de căsătorie au decis să divorțeze. Bodi avea o altă relație extraconjugală, iar chestiunile care s-au alimentat pe perioada divorțului se găsesc la dosar. Evident că au fost discuții despre relația copilului cu ei. Până la urmă, Bodi a înțeles ca, pentru binele fetiței, să asigure o locuință care să îi stea la dispoziție. A făcut un transfer substanțial către fosta soție, astfel să nu îi lipsească absolut nimic. Deci, nicidecum nu este vorba de răpirea unui minor, aşa cum greşit s-a afirmat. Veţi vedea că în curând, doamna Iulia îşi va completa declaraţia şi vor apărea date noi, şi mai lămuritoare”.

Referitor la Bianca Drăguşanu, Cătălin Dancu a ţinut să precizeze: „Bianca Drăguşanu nu are nici un fel de calitate în acest dosar. Nu apare în nici un fel, nici ca martor, nici ca reclamant. De altfel, în perioada 2014 – 2018, la care se referă dosarul, ea nici măcar nu îl cunoscuse pe Alex Bodi. Nici nu era pe firmament cum se spune.”

La ce firmă este acționar Alex Bodi

La sfârşitul conferinţei de presă, avocatul Cătălin Dancu a ţinut să precizeze: „Arestarea lui Bodi Alexandru este extrem de dubioasă”. La ce a vrut să se refere în fapt avocatul omului de afaceri din Mediaş? Probabil la faptul că arestarea Clanului Tâmplaru, care l-a inclus şi pe Alex Bodi sub o acuzaţie grea, trafic de persoane, a fost doar o acţiune cu iz electoral. Arestarea lui Adrian Tâmplaru, nu interesa pe nimeni. Sau, cel mult, pe cetăţenii din Sibiu. Pe când aşa, prezenţa printre cei acuzaţi a lui Alex Bodi, a scos dosarul la lumină. I-a dat dimensiune naţională în ceea ce priveşte mediatizarea.

Şi totuşi, de unde câştigă Alex Bodi banii cei mulţi care îi permit traiul de lux pe care îl duce la vedere. Fără a se feri de ochii autorităţilor care ar putea să-l întrebe de provenienţa lor. Să fie doar cele 7 milioane de euro despre care avocatul Dancu vorbeşte că i-a câştigat legal clientul său?

Prin zonele de fiţe din Bucureşti, zone unde Alex Bodi era o figură obişnuită, se spunea că este acţionar la compania Gold Standard Bank, un holding care deţine compania germană Karat Bars International GMBH, specializată în vânzarea de aur şi digital paysistem bazat pe tehnologie Blockchain.  Compania a înfiinţat prima cripto-bancă licenţiată în lume, cu sediul la Miami, cu un capital de 100 milioane dolari. Banca se spunea că deţine licenţa unei mine de aur în Madagascar, evaluată la 1,1 miliarde dolari.

Până la urmă însă, conform declaraţiilor oficialităţilor din această ţară, în Madagascar nu există nicio mină de aur care să fie deţinută de Karat Banks. Atunci, de unde atâta bogăţie şi atâta strălucire?

Pentru că este vorba despre un joc piramidal. Iar Alex Bodi nu este nimic altceva decât o imagine a acestui joc. Una dintre multele de pe mapamond. Un fel de „Caritas”, dar la nivel mondial, unde este vorba despre foarte multe sute de milioane de euro şi de dolari. Desigur, faţă de bătrânul nostru „Caritas”, în 30 de ani, escrocheria cu jocul piramidal a evoluat. Este acum electronică. Despre ce este vorba, pe scurt. Totul a plecat de la un miliardar american, acum arestat. Cum s-a procedat: S-au lansat nişte jetoane, despre care se spunea că au acoperire în aur. Ceea ce dacă ar fi fost real, ar fi dus la nişte câştiguri fabuloase pentru cei care le deţineau. De aici şi povestea minei de aur din Madagascar.

Jetoane care de fapt nu au nici un fel de valoare. Lansarea acestor jetoane, care apropiau de omul sărac mirajul aurului, se făcea cu spectacole de sunet şi lumină, cu multă şampanie, cu strălucire. Tocmai pentru a induce ideea de bogăţie, care poate ajunge la-îndemâna oricui. Din aceste emisii de jetoane, iniţiatorii jocului piramidal au reuşit să strângă aproximativ 100 de milioane de dolari.

În plus, cumpărătorii erau asiguraţi că toate tranzacţiile vor rămâne secrete, ceea ce atrăgea pe cei care voiau să fraudeze statele ai căror cetăţeni erau. Iniţiatorul jocului a fost anchetat în Germania, unde a declarat că da, este adevărat că aceste jetoane nu au nicio valoare, dar promitea că în timp ele vor aduce bunăstare posesorilor. Afacerea are ramificaţii şi la Bucureşti. Pe o stradă din Capitală se află un sediu de unde se pot achiziţiona astfel de jetoane. Alex Bodi, cu traiul de lux pe care îl afişa, este una dintre imaginile în România a acestei mega escrocherii internaţionale. De ce este şi România inclusă în mega-escrocherie? Pentru că la noi există destui milionari care nu-şi prea pot justifica averile şi ar fi tare doritori să le transforme în aur, sub protecţia seretului garantat de către prezenţa în afacere a lui John McCarthy, informatician american, laureat al Premiului Turin. El este cel care a propus termenul de inteligență artificială și a inventat limbajul de programare LISP. John McCarthy este considerat un geniu al securizării comunicaţiilor şi tranzacţiilor electronice. Cu un astfel de nume în echipă, evident că toată lumea voia să cumpere jetoane, cu „acoperire” în aur, pe care să le tranzacţioneze apoi fără să ştie organele fiscale. Şi ca spectacolul de la noi să fie complet, s-a lansat zvonul că şi România va lansa un satelit. Circul a fost total. Era vorba de fapt despre un simplu balon meteorologic, prezentat cu pompă drept satelit care va asigura deplina securitate a tranzacţiilor cu aceste jetoane care în fapt nu valorează nimic. Acesta este adevăratul dosar în care ar trebui cercetat Alex Bodi. În care el este o piesuţă din marketingul strălucitor desfăşurat pe mapamond.