Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ. Se ÎNCHID ȘCOLILE din România. Anunțul vine din VÂRFUL MINISTERULUI
ALERTĂ. Se ÎNCHID ȘCOLILE din România. Anunțul vine din VÂRFUL MINISTERULUI

ALERTĂ. Se ÎNCHID ȘCOLILE din România. Anunțul vine din VÂRFUL MINISTERULUI

Alertă. Mai multe școli din județul Galați se vor închide din cauza gerului năpraznic care a pus stăpânire pe acea zonă. Purtătorul de cuvânt al primăriei a făcut anunțul.

Un număr de cinci unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi şi-au suspendat cursurile din cauza faptului că nu au fost făcute branşamentele la gaze pentru centralele termice instalate încă din vară de municipalitate, iar în clase este frig.

Patru dintre cele cinci unităţi de învăţământ, Şcoala nr. 17, Liceul Tehnologic CFR, Liceul Teoretic „Sf. Maria” şi Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, şi-au suspendat cursurile încă de luni, iar de marţi, lor li s-a adăugat şi Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu", unde luni s-au ţinut ore, de câte 30 de minute, dar cum în clase a fost frig, conducerea şcolii a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean suspendarea cursurilor şi a primit aprobarea pentru a ţine elevii acasă.

„Nu se învaţă nici marţi, nici miercuri. Sperăm ca marţi să ni se monteze firida, iar miercuri să avem căldură, ca joi să reîncepem cursurile”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu", Silviana Ciupercă.

Tot din cauza frigului din clase, alte şapte şcoli din municipiu au scurtat programul, cu ore de câte 30 de minute.

În context, municipalitatea a anunţat că, până la sfârşitul săptămânii viitoare, toate şcolile vor avea căldură, scrie Agerpres.

„Avem asigurarea celor care se ocupă de aceste lucrări că până marţi seara vor mai fi puse în funcţiune încă şase centrale de la şase unităţi şcolare. Avem promisiuni şi asigurări că până la sfârşitul săptămânii viitoare şcolile vor avea căldură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.