Evenimentul Zilei > Social > Alertă! Un mare pod dintr-un parc al Capitalei stă să cadă!
Alertă! Un mare pod dintr-un parc al Capitalei stă să cadă!

Alertă! Un mare pod dintr-un parc al Capitalei stă să cadă!

CGMB ar putea adopta în şedinţa din 23 aprilie un proiect privind reparaţii capitale la un pod din Parcul Tineretului, valoarea investiţiei depăşind 4 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie. Podul din beton armat, situat pe aleea principală şi care traversează lacul din interiorul parcului, are ca destinaţie principală traficul pietonal şi ocazional auto în situaţii de urgenţă sau pentru lucrări de întreţinere. 

Finanţarea se va efectua din bugetul propriu al Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. 

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.142.257 lei inclusiv TVA, din care 3.740.326 lei construcţii – montaj. Durata de execuţie a lucrărilor este prevăzută la 12 luni. 

"Conform expertizei tehnice şi ţinând cont de starea tehnică actuală a podului, pentru asigurarea condiţiilor minime de siguranţă a circulaţiei şi întreruperea procesului de degradare sunt necesare lucrările de reparaţii capitale. (…) Prin realizarea reparaţiilor capitale la obiectivul de investiţii se va asigura confortul utilizatorilor prin remedierea tuturor deficienţelor şi degradărilor apărute în timp la structurile de rezistenţă, echipamentele şi racordările cu terenul ale podului", se explică în raportul de specialitate al ALPAB

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: