Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alertă pentru persoanele cu dizabilități și însoțitori. Guvernul Orban dă vestea cea mare
Alertă pentru persoanele cu dizabilități și însoțitori. Guvernul Orban dă vestea cea mare

Alertă pentru persoanele cu dizabilități și însoțitori. Guvernul Orban dă vestea cea mare

Primul ministrul Ludovic Orban a venit cu precizări de ultim moment despre pensiile românilor.

Liderul PNL a anunțat că Executivul pregătește un proiect de lege prin care se urmărește repararea inechităților în legislația din domeniu.

„Noi am ținut legătura cu președinta Consiliului Național al Dizabilităților și am și atacat la CCR. La nivelul Ministerului Muncii, doamna ministru construiește o echipă care să evalueze toate lucrurile anormale care există în legislația în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios, în baza unei analize pe termen mediu, vrem să pregătim un proiect de lege serios, care să repare toate aceste inechități”, a răspuns Ludovic Orban la o întrebare referitoare la riscul înghețării pensiilor.

Prezent la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național al Dizabilității din România, premierul a prezentat care sunt problemele cu care se confruntă copiii cu handicap – adaptarea învățământului la nevoile acestora și numărul redus de profesori cu specializare aparte.

„Am discutat mai multe probleme, în primul rând adaptarea învățământului la nevoile persoanelor cu dizabilități și integrarea unui număr cât mai mare dintre copiii care au dizabilități în forme de învățămând normal, numărul foarte redus de profesori care asistă, care au specializare aparte. Am înțeles că sunt doar 1385 la nivel național și care nu permit accesul într-un număr mai mare al copiilor cu dizabilități în clasele normale”, a declarat Orban, citat de dcnews.ro.

Pe de altă parte, premierului i s-a adus la cunoștință și faptul că există o opoziție din partea părinților cu privire la integrarea copiilor cu handicap. „Există și o rezistență. E o mentalitate care trebuie schimbată. Copiii, care nu din vina lor au o dizabilitate, sunt copii normali, care trebuie tratați normal și primiți în clase și în societate. Lucrul acesta este valabil pentru toți”, a subliniat Orban.