Evenimentul Zilei > International > Alertă pe aeroport. Teroristul a fost capturat. Intervenție în timp record a polițiștilor
Alertă pe aeroport. Teroristul a fost capturat. Intervenție în timp record a polițiștilor

Alertă pe aeroport. Teroristul a fost capturat. Intervenție în timp record a polițiștilor

Poliţia nord-irlandeză a arestat, pe aeroportul londonez Heathrow, un al zecelea suspect din organizaţia Noua IRA.

Poliţia nord-irlandeză a arestat sâmbătă, la aeroportul Heathrow din Londra, un al zecelea suspect în cadrul unei operaţiuni contra unei facţiuni din fosta organizaţie naţionalistă Armata Republicană Irlandeză (IRA), transmite dpa.

CITEȘTE ȘI Breaking News. Tragedie aviatică. Avion prăbușit. Cel puțin 17 persoane au murit

Ofiţeri din Serviciul de poliţie nord-irlandez au plasat în arest un bărbat în vârstă de 62 de ani, pe aeroportul Heathrow, în conformitate cu „legea privind terorismul, în legătură cu o anchetă în desfăşurare privind activităţile Noii IRA”, a explicat Barbara Gray, reprezentantă a poliţiei.

CITEȘTE ȘI Nicușor Dan a dat lovitura! Cine este soția lui și ce profesie are?

CITEȘTE ȘI Scandal monstru în autobuz din cauza măștii de protecție! Cum s-a terminat tărăboiul?

Gray a precizat că suspectul, care trăieşte în Scoţia, a fost dus la Belfast pentru interogatoriu, în timp ce o proprietate din capitala scoţiană Edinburgh a fost percheziţionată.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă doi bărbaţi, cu vârste de 26 şi 50 de ani, au compărut în faţa unui tribunal din Belfast pentru acuzaţia de coordonare a unor activităţi teroriste, apartenenţă la o organizaţie ilegală şi pregătirea unor acte teroriste.

Bărbatul de 26 de ani este acuzat şi de deţinere de substanţe explozive şi muniţie cu intenţia de periclitare a vieţii.

CITEȘTE ȘI Spital vital din București, focar de coronavirus! Panică în sistemul spitalicesc!

Irlanda de Nord a fost scena unor conflicte violente timp de decenii, în condiţiile în care naţionaliştii catolici luptau pentru o Irlandă unită, în timp ce unioniştii protestanţi voiau rămânerea teritoriului în interiorul Regatului Unit.

În urma unui proces de pace care a dus la partajarea puterii în Irlanda de Nord, în anul 2005 IRA a pus capăt oficial campaniei sale de violenţe. Totuşi, mai multe facţiuni, printre care cea autointitulată Noua IRA, s-au opus procesului de pace şi şi-au continuat activitatea teroristă.