Autorităţile din domeniul sănătăţii din oraşul Wuhan, China, au anunţat că lucrează în continuare la identificarea cauzei şi a sursei, informează luni agenţiile Reuters şi DPA. Până acum, 59 de cazuri au fost raportate, dintre care șapte pacienți se află în stare critică.

Comisia Municipală pentru Sănătate din Wuhan a mai precizat că 163 de persoane care au intrat în contact cu aceşti pacienţi se află sub observaţie medicală.

Pneumonia virală a început în centrul oraşului Wuhan la sfârşitul lunii trecute, provocând îngrijorări privind un posibil focar de SARS. De aceea, Filipine a intensificat controalele asupra călătorilor din China, care vor fi examinați, cu ajutorul unor scanere termice, și puși în carantină dacă au febră sau tușesc.

„Suntem de două ori mai precauţi şi ne aflăm în alertă alături de alte state asiatice astfel încât să putem izola şi preveni răspândirea virusului în ţară”, a spus un reprezentant al Ministerului Sănătății din Filipine.

Pe de altă parte, în Hong Kong au fost depistate 16 cazuri suspecte de pneumonie misterioasă, notează DPA care citează postul RTHK, deşi niciunul dintre pacienţi nu ar fi vizitat oraşul Wuhan.