Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă Meteo în România! Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare
Alertă Meteo în România! Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare

Alertă Meteo în România! Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru acest weekend și pentru săptămâna viitoare. Veștile nu sunt deloc bune. Vremea se schimbă radical și gerul pune stăpânire pe România.

Iarna pare să își intre complet în drepturi de săptămâna viitoare. Un val de aer polar intră în Europa și va afecta serios și România. Dacă sâmbătă vom avea temperaturi mult mai mari decât cele normale în luna decembrie, de duminică vremea începe să se răcească. Temperaturile vor scădea și mai mult începând de marți.

Vine gerul

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare, temperaturile vor fi și cu 15 grade mai mici decât în weekend și vom avea parte de nopți cu adevărat geroase.
Temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor țării și pot apărea și primele ninsori. În zonele montane înalte se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla cu putere mai ales în zona de sud a țării și la munte și va accentua astfel senzația de frig.

În acest weekend vom avea practic două anotimpuri în doar două zile. „Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade. Răcirea vremii se va simți în special în partea de vest și de nord-vest a țării. Dacă sâmbătă vom consemna valori minime de 14-16 grade, duminică totul se schimbă, iar maximele vor fi de 7-9 grade“, a declarat Elena Mateescu, directorul Admistrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturi negative

Vremea va continua să se răcească, iar cel mai frig va fi miercuri și joi.  „Săptămâna viitoare va debuta în partea de vest a țării cu temperaturi negative, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9 sau chiar 10 grade. De marți însă răcirea va fi mult mai semnificativă în toată țara. Miercuri și joi vor fi temperaturi negative în toată țara.

Ne așteptăm ca și în București să avem temperaturi negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a mai spus meteorologul, potrivit antena3.ro.