ANM a avertizat că un nor de praf saharian va ajunge peste Europea, afectând și România. fenomenul se va resimţi și în țara noastra, într-o măsură mai mică față de celelalte țări din Europa grav afectate de caniculă.

Meteorologii au mai avertizat că, începând cu duminică, vremea va deveni mai călduroasă decât în ultimele zile, în cea mai amre parte a țării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când pe spaţii mici îndeosebi la munte vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 22 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, pe arii restrânse îndeosebi în zonele joase de relief.   

Vremea se încălzi tot mai mult de săptămâna viitoare temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 22 de grade.

Şi marţi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când în special în jumătatea nordică a teritoriului se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade. De miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor.