Evenimentul Zilei > Social > Alertă maximă la graniţa României. Măsuri de urgenţă ale ministerului Sănătăţii
Alertă maximă la graniţa României. Măsuri de urgenţă ale ministerului Sănătăţii

Alertă maximă la graniţa României. Măsuri de urgenţă ale ministerului Sănătăţii

Difteria face ravagii în două localităţi ucrainene, aflate chiar la graniţă cu România. Boala este extrem de periculoasă, mai ales că se transmite prin aer, iar în unul din zece cazuri, complicaţiile ucid.

Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează populaţia din judeţele aflate la graniţa României cu Ucraina să îşi ia măsuri de precauţie pentru a nu se îmbolnăvi.

„Vă atrag atenția că receptivii în această infecție este maxima între doi și cinci ani, iar riscurile sunt crescute la cei neimunizați. Copii, gravide, cei cu deficiențe imune, sau cei care nu au respectat corect schema de vaccinare. De aceea, orice angină cu depuneri pe amigală va necesita examinări bacteriologice pentru difterie (…) Este o boală acută infecțioasă și contagioasă specifică doar omului. Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Ministerul Sănătății şi Ministerul Român al Afacerilor sunt deja în alertă!

O mare campanie de vaccinare se pregăteşte chiar în aceste momente, în județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea. Medicii de familie și spitalele din zonă sunt obligați să anunțe la Direcţiile de Sănătate orice caz suspect, potrivit antena3.ro