Alertă maximă la ANM. Vremea o ia complet razna. Va fi prăpăd în următoarele zile

Alertă maximă la ANM. Vremea o ia complet razna. Va fi prăpăd în următoarele zile

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit acestora, în următoarele zile vom vedea îngheţ, lapoviţă, dar şininsoare.

Vremea va fi uşor mai caldă în majoritatea regiunilor pe parcursul acestei săptămâni, însă de vineri, 20 noiembrie, temperaturile vor scădea semnificativ, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Ploile vor apărea după 21 noimebrie, arată prognoza valabilă pentru intervalul 16-29 noiembrie, publicată de ANM. La munte, la altitudini mari își vor face apariția lapovița și ninsoarea.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil ziua, iar seara va ploua temporar, vântul va sufla slab și moderat. Maximele vor atinge valori de 13-14 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Există condiţii pentru formarea ceţii la primele ore ale dimineţii. În Banat, în primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general peste mediile multi anuale, cu maxime la nivelul regiunii, în jur de 12 grade şi minime de 4-6 grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

După data de 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6-8 grade, iar minimele vor fi uşor pozitive la început, apoi în special în a doua săptămână, media va scădea la spre -1 grad. Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar cu o probabilitate mai mare și în intervalul 21-24 noiembrie.

Prognoza meteo Crișana

În Crişana, în primele zile ale intervalului, media maximelor termice se va situa în jurul a 11 grade, iar a minimelor, de 3 până la 6 grade, caracterizând o vreme uşor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie. După acest interval, se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minimele vor deveni treptat negative, cu o medie în a doua săptămână de prognoză, de -2 grade. Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marţi, 16 spre 17 noiembrie, şi în ziua de marţi, 17 noiembrie. Probabiltatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi la finalul primei săptămâni şi începutul celei de-a doua, perioada 21-24 noiembrie.

Prognoza meteo Transilvania

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză, va fi de 8-10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel de o medie a temperaturilor maxime de 7-9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie cuprinsă între -5 și -2 grade, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului, se întrevăd precipitații cu o probabilitate în creștere, după data de 21 noiembrie.

Prognoza meteo Maramureș

În Maramureș, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 10-11 grade, iar a minimelor, de 2 până la 5 grade, ceea ce caracterizează o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă e lunii noiembrie. Din 20 noiembrie, temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4-5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de la -3 grade, la -1 grad, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți, 16 spre 17 noiembrie, și în ziua de marți 17 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 21-24 noiembrie.