În PSD este agitație mare după ce cazul Sorinei Pintea a izbucnit iar Marcel Ciolacu a avut o atitudine destul de rezervată în ceea ce privește acest imens scandal. Potrivit unor surse politice, pesediștii sunt speriați că noua conducere a PSD se va delimita de cei care ar putea avea în probleme în justiție și, spre deosebire de toate conducerile anterioare ale partidului, se va feri să iasă cu mesaje de susținere.

Social-democrații se întreabă, spun sursele citate, dacă Marcel Ciolacu, se va comporta precum predecesorii lui și va face scut împotriva acțiunilor procurorilor sau va sta și va urmări de pe margine tot ceea ce ar urma să li se întâmple unor colegi de ai săi. Atitudinea lui Ciolacu dă mult de gândit mai ales că mulți pesediști nu au dat uitării celebrul episod din 1997, când ce aflați la conducerea actualul PSD s-a deplasat la Parchet, pentru a-l susține pe Gabriel Bivolaru.

Acum, însă, în cazul Sorinei Pintea, singura reacție a lui Marcel Ciolacu a fost doar un mesaj pe Facebook în care a taxat faptul că fostul ministru a fost plimbată în cătuşe prin faţa camerelor de filmat.

„Ceea ce am văzut cu toţii în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia. Spectacolul public prin care se distrug vieţile unor oameni trebuia să înceteze demult“, a scris Ciolacu.

În aceste condiții, pesediștii au început să se revolte și să ceară o reacție mai categorică din partea lui Ciolacu. Pe un grup intern de discuţie al PSD, Eugen Teodorovici, s-a întrebat de ce nu se modifică legea în regim de urgenţă. El s-a referit la schimbarea legii astfel încât persoanele bolnave aflate în arest preventiv să nu mai fie încătuşate când sunt transportate la spital Potrivit surselor citate, supărarea celor din PSD este cu atât mai mare cu cât într-o şedinţă informală a Comitetului Executiv, ţinută în biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputaţilor, s-a decis ca toţi social-democraţii cercetaţi penal să fie suspendaţi din partid.