Rusia a înregistrat joi, 1 iulie, un număr record de cazuri de infectare cu coronavirus. Pe fondul răspândirii accelerate ale tulpinii Delta, autoritățile din Moscova vaccinează populația cu cea de-a treia doză de ser.
Cetățenilor ruși din Moscova, imunizați în urmă cu cel puțin jumătate de an împotriva noului coronavirus, li se va administra și cea de-a treia doză de vaccin începând cu data de 1 iulie. Același demers a fost adoptat, joi, și de către Turcia, pe fondul răspândirii accelerate ale tulpinii Delta.
Tulpina Delta se răspândește. Moscova își imunizează rezidenții cu o nouă doză de vaccin
Autoritățile ruse au hotărât că vaccinarea împotriva noului coronavirus în cazul angajațiilor din domeniul serviciilor publice este absolut obligatorie, însă în ciuda acestui lucru, rata de imunizare din Rusia este scăzută, iar cifrele referitoare la cazurile de infectare sunt în creștere alarmantă.
Rusia a înregistrat, joi, cele mai mari statistici referitoare la coronavirus - 23.543 de noi cazuri de COVID-19 și 672 de decese. Dintre acestea, 7.597 de noi infectări au fost înregistrate în Moscova, iar majoritatea sunt cu varianta Delta, potrivit Reuters.
Astfel, cetățenii din Moscova vor fi imunizați și cu cea de-a treia doză de vaccin anti-coronavirus. Rusia are drept producție proprie patru vaccinuri eficiente împotriva virusului, însă, paradoxal, doar 16% din populație este vaccinată împotriva SARS-COV-2.
Și Turcia a început vaccinarea cu cea de-a treia doză
Autoritățile din Turcia au început imunizarea împotriva noului coronavirus cu cea de-a treia doză de vaccin. Vizați sunt angajații din domeniul medical și persoanele cu vârsta peste 50 de ani.
„Nu există nicio restricţie sau prioritate cu privire la tipul de vaccin pentru a treia doză", a spus Ministrul Sănătăţii din Turcia, Fahrettin Koca după întrunirea Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus.
Membrii Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus au decis ca persoanele care au fost infectate cu coronavirus să se imunizeze după trei luni de la contractarea bolii, în loc de șase luni. Potrivit ministrului turc de Sănătate, acest demers ar ajuta la dezvoltarea unui număr mai mare de anticorpi.