Evenimentul Zilei > Justitie > Alertă în Justiție! Predoiu sfidează CSM. Nu renunță la propunerile pentru PG și DIICOT
Alertă în Justiție! Predoiu sfidează CSM. Nu renunță la propunerile pentru PG și DIICOT

Alertă în Justiție! Predoiu sfidează CSM. Nu renunță la propunerile pentru PG și DIICOT

Cătălin Predoiu, ministrul interimar al Justiţiei, a anunțat marți că nu va retrage propunerile făcute preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DIICOT.

Este vorba despre magistratele Gabriela Scutea, nominalizată pentru Ministerul Public, şi Georgiana Hosu, pentru DIICOT.

Cele două propuneri au primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii. Acum, şeful statului trebuie să decidă dacă acceptă punctul de vedere al ministrului Cătălin Predoiu sau pe cel al CSM.

La audierea de azi, din Parlament, a ministrului Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion i-a atras atenţia lui Cătălin Predoiu că SI inspectorii europeni care au întocmit raportul MCV au cerut Bucureştiului să ţină cont de părerile CSM.

Soţul procuroarei Georgiana Hosu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

Mai mult, soţul celei propuse la conducerea Parchetului antimafia este un apropiat al colonelului de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, unul dintre cei care au coordonat intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

Potrivit Europa Liberă, Giorgiana Hosu este chiar  procuror de caz în dosarul violenţelor din din Piaţa Victoriei.