Mai precis, au votat electronic doar 25.189 de români. Ceilalți români care au optat pentru această procedură de vot fie nu au mai depus buletinele la secțiile de votare prin corespondență, fie acestea nu au ajuns în timp util în România, ca să poată fi validate, informează B1 Tv.

Cu toate acestea, autoritățile îi asigură pe cetățenii din străinătate că se pot prezenta în continuare la secțiile de votare, deși s-au înscris pentru vot prin corespondență.

În plus, ca să se asigure că toți românii din Diaspora sunt informați, Autoritatea Electorală Permanentă a trimis câte un SMS sau email către fiecare din cele 41.000 de persoane trecute pe listele de vot electronic.

Iată ce fel de mesaj primesc românii din străinătate:

„Plic Nevalidat. În atenția D.A.A, plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 nu a ajuns în timp util pentru a putea fi validat. Vă rugăm să vă îndreptați spre cea mai apropiată secție de votare din străinătate pentru a vă exercita dreptul de vot. Accesați harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate la următorul link:  https://www.mae.ro/maps/4083”.