Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit duminică despre o substanță din produsele comune care poate îmbolnăvi și poate duce la otăvirea lentă a populației.
Profesorul Mencinicopschi a vorbit despre glutamatul de monosodiu - E 621. Această substanță, găsită în produsele folosite zi de zi de români, poate cauza mari probleme de sănătate.
Iată în ce alimente se găseşte E 621 :
– Chipsuri
– Floricele
– Supe-instant
– Condimente
– Pate de ficat
– Pate vegetal
– Salam
– Parizer.
Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune cum ne ferim de această substanţă.
„S-au făcut experimente pe șobolani de laborator. Glutamatul de monosodiu te face dependent de alimentul în care el se găsește(...). Trebuie să ne întoarcem la o mâncare sănătoasă, la alimente integrale, dacă vrem ca specia noastră să supraviețuiască”, a spus Gheorghe Mencinicopschi la Antena 3.