Alertă în vestul țării după ce, la Arad, au fost confirmate două focare de pestă porcină. În primă fază cinci porci bolnavi de pestă porcină au fost descoperiți săptămâna trecută într-o gospodărie din localitatea Sânpetru German, animalele fiind sacrificate de autorități. Ieri, în aceeași localitate, a fost confirmat un al doilea focar de pestă porcină, care afectează 18 animale.  Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu, de care aparţine satul, a declarat că localnicii au început să-şi taie singuri porcii, de teamă că vor fi luaţi de autorităţi și sacrificați. Edilul avansează o cifră de ordinul sutelor.

Autoritățile din Timiș au instituit un filtru rutier de protecţie faţă de extinderea virusului pestei porcine aficane din Arad şi a interzis târgurile de animale.

Filtrul rutier pemanent se găsește pe drumul ce leagă localitatea Periam de Arad – filtru care are în componență un medic veterinar și polițiști. În plus, jandarmii şi poliţia vor patrula în localitățile din zona de graniţă dintre Timiş şi Arad iar reprezentanții fondurilor cingetice vor verifica permanent fondurile de vânătoare și vor anunța dacă observă vreun mistreț decedat.

 

Te-ar putea interesa și: