Alertă de gradul 0 peste Ocean. Cele mai sumbre previziuni devin realitate! S-a confirmat

Alertă de gradul 0 peste Ocean. Cele mai sumbre previziuni devin realitate! S-a confirmat

Alertă în Statele Unite după s-a confirmat că un om a fost infectat cu ciumă bubonică. Aceste este primul astfel de caz din ultimii 5 ani.

Autoritățile sanitare din SUA sunt în alertă după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, o veveriță a fost testată pozitiv cu ciuma bubonică. Animalul infectat se afla într-un oraș din Colorado, situat la periferia Capitalei Denver. Autoritățile sunt de părere că bărbatul s-a infectat după ce ar fi intrat în contact cu veverițele bolnave.

Moartea neagră, așa cum mai este denumită ciuma, este o boală gravă, infecțioasă parazitară la animale, transmisibilă și omului. În Evul Mediu, ciuma a omorât aproape jumătate din populația planetei.

Boala este cauzată de bacteria Yersinia Pestis și se trasnmite prin ciupitura de purici infectați sau prin contact direct.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii infectați cu acestă bacterie dezvoltă simptome asemănatoare cu cele ale gripei după o perioadă de incubație de 3-7 zile. Ca simptome tipice menționăm: apariția bruscă a febrei, frison, durere de cap și a corpului, slăbiciune, greață și vomă.

În urmă cu aproximativ 2 saăptămâni, Autorităţile dintr-un oraş din regiunea autonomă chineză Mongolia Interioară au emis o alertă, la o zi după ce un spital a raportat un caz suspect de ciumă bubonică, informează Reuters.

La scurt timp, OMS a declarat că focarul de ciumă bubonică din China este bine gestionat şi nu prezintă un risc ridicat.

Rușii testează rozătoarele

Săptămâna trecută, serviciile sanitare ruse au anunţat că au demarat o campanie de depistare a ciumei bubonice în rândul populaţiei de rozătoare din republica Bureatia, o regiune care are graniţă comună cu Mongolia, unde câteva cazuri au fost confirmate recent.

„Populaţii de rozătoare au fost testate în zonele frontaliere cu Mongolia pentru a detecta prezenţa bacteriei pestei”, au anunţat reprezentanţii filialei locale din cadrul Agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

„Până acum, rezultatele testelor serologice, bacteriologice şi PCR (teste prin reacţie de polimerizare în lanţ) efectuate în 2020 pentru a detecta o eventuală prezenţă a antigenului ciumei au fost negative”, au adăugat ei.

Agenţia sanitară rusă recomandă totuşi agenţiilor turistice să îi informeze pe călători în privinţa riscurilor asociate ciumei.

În urma închiderii frontierelor din cauza epidemiei declanşate de noul coronavirus, riscurile de propagare a ciumei bubonice provin mai ales de la posibile focare epizootice ruse din Altai, în regiunea Baikal şi în republica siberiană Tuva, conform aceleiaşi agenţii.