Rata de infecție la copiii de 17 ani, dar și mai mici de această vârstă, a crescut substantial din martie și până în iulie.

În timp ce virusul este mult mai răspândit și mai sever în rândul adulților, adevărata incidență a cazurilor la copiii americani este în continuarea necunoscută, din cauza lipsei unei testări la scară largă, potrivit Centrului.

Semnalul de alarmă privind vulnerabilitatea copiilor vine în contextul în care SUA a raportat peste 1000 de morți la 24 de ore, timp de 21 de zile consecutive.

În timp ce oficialii au raportat, sâmbătă, 1220 de noi decese și 57.120 de noi infecții, specialiștii în sănătăte publică susțin că nu se testează suficient și că unele state au avut probleme cu colectarea datelor.

Încercând să facă testarea mai rapidă și mai ieftină, instituția americană Food and Drug Administration a autorizat sâmbătă un test pentru coronavirus prin salivă, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Yale.

Testul numit SalivaDirect nu are nevoie de un dispozitiv special de colectare. O mostră poate fi adusă în orice recipient steril, a anunțat DPA. De asemenea, cu acest test se sare de etapa extragerii acizilor nucleici, proces care consumă timp, mai precizează DPA.

Testele eficiente și sigure vor fi esențiale în această toamnă, mai ales că începerea noului an școlar ridică multe probleme privind răspândirea virusului printre copii.

În ultimele două săptămânii ale lunii iulie, aproximativ 100.000 de copii americani au fost depistați pozitiv.  Până acum, în SUA au fost înregistrate mai mult de 5 milioane de cazuri și peste 162.000 de morți.

Virusul care provoacă infecția COVID-19 se transmite în principal prin picături respiratorii, care sunt răspândite atunci când o persoană bolnavă tușește, strănută sau expiră. În general, aceste picături se așază pe obiecte sau suprafețe.

Infecția apare după inhalarea virusului sau după contactul cu suprafețe contaminate, apoi atingând ochii, nasul sau gura.

Sursa: stripes.com