Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ ALIMENTARĂ în România! Posibilă CONTAMINARE a fructelor și legumelor. Bacteria care a UCIS deja oameni a ajuns și la noi
ALERTĂ ALIMENTARĂ în România! Posibilă CONTAMINARE a fructelor și legumelor. Bacteria care a UCIS deja oameni a ajuns și la noi

ALERTĂ ALIMENTARĂ în România! Posibilă CONTAMINARE a fructelor și legumelor. Bacteria care a UCIS deja oameni a ajuns și la noi

Alertă în România! Mai multe lanțuri de supermarket-uri au lansat un apel clienților să aducă înapoi fructele și legumele congelate cumpărate.

Măsura a fost luată preventiv, după ce ANSVSA a anunțat că a fost notificată oficial că România ar putea fi printre țările afectate de produsele contaminate cu bacteria Listeria Monocytogenes. 

Bacteria a provocat deja nouă decese în Europa.

Reprtezentanții magazinelor susțin că această măsură este una de precauție, iar acest lucru nu înseamnă că mâncarea este contaminată.

Lista completă a magazinelor unde se pot returna produsele congelate se găsește pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Produsele congelate de la Greenyard, responsabile de infectarea cu listeria, erau distribuite și în România.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.