Alertă alimentară în România. Un lot de grapefruit provenit din Turcia a fost retras de la comercializare. Conține o cantitate mare de pesticide

Alertă alimentară în România. Un lot de grapefruit  provenit din Turcia a fost retras de la comercializare. Conține o cantitate mare de pesticide Sursa: Arhiva EVZ

Un lot de grapefruit importat din Turcia a fost retras de la comercializare din mai multe magazine. Fructele conțineau o cantitatea prea mare de pesticide.

Un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia a fost retras de la comercializare din mai multe magazine Carrefour şi Microfruits. Fructele conțineau o camtitate prea mare de pesticide. Persoanele care au cumpărat fructe nu trebuie să le consume.

Nu consumați fructele

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, că SC Microfruits SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienți a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia, din cauza depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil). Această substanță este folosită pentru omorârea dăunătorilor plantelor și poate fi periculoasă pentru organism.

Este vorba despre produsele din Lotul 318, care au fost vândute în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie. Persoanele care au cumpărat fructe din acest lot sunt sfătuite să nu le consume. Ele pot fi distruse sau returnate la magazin. Cumpărătorii își vor primi banii înapoi în baza bonului fiscal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme la legume

Luna trecută, rețeaua de magazine Profi a anunțat retragerea de la vânzare a unui sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA. De asemenea, Metro a retras, tot în luna noiembrie, un lot întreg de baby morcovi din cauza nivelului ridicat de pesticide.

Și Kaufland a retras de la comercializare luna trecută un lot de fistic prăjit fără sare, marcă proprie, din cauza conţinutului ridicat de Ocratoxina A. Este vorba despre o ciupercă toxică care se regăsește preponderent în cereale.

Și Lidl a anunțat că a retras de la comercializare două sortimente de iaurt Pilos, deoarece exista suspiciunea că aceastea ar fi putut fi contaminate cu bucăți microscopice de plastic. De asemenea, ANPC a dispus retragerea de la vânzare a unui sortiment de oțet comercializat de Lidl. Acesta conţinea acid acetic şi apă şi nu era făcut din vin, aşa cum scria pe etichetă.