Evenimentul Zilei > Actualitate > Aleră pentru șoferi! Se ridică mașinile din București considerate abandonate
Aleră pentru șoferi! Se ridică mașinile din București considerate abandonate

Aleră pentru șoferi! Se ridică mașinile din București considerate abandonate

Cetățenii din București trebuie să știe că Primăria Sector 5 a demarat o acțiune prin care ridică toate mașinile abandonate.

De acum se ridică și mașinile abandonate din București, mai ales din sectorul 5.

Peste 160 de maşini abandonate au fost ridicate de pe străzi din noiembrie 2020 până în prezent, dintre care 45 cu platforma Poliţiei Locale Sector 5, iar 119 de către proprietari în urma somaţiilor primite, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Din luna noiembrie 2020 şi până în prezent, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 5 a identificat 479 de autoturisme abandonate.

Autoturismele ridicate şi bunurile din interiorul acestuia vor fi inventariate, expertizate, ridicate, transportate şi apoi depozitate în locul special amenajat din Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5.

Primăria Sectorului 5 menţionează că sunt ridicate doar maşinile abandonate şi cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr. 421/2002, nu şi cele parcate neregulamentar.

„Acţiunile de ridicare a maşinilor abandonate vor continua şi în perioada următoare, pentru ca până la începerea modernizării şi reconstrucţiei Sectorului 5, toate arterele din sector să fie eliberate”, a adăugat autoritatea locală.

Și în sectorul 1, București se ridică mașinile abandonate

Acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate a început de mai bine de o săptămână și în sectorul 1.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook demararea acțiunii de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. În total, vor fi ridicate peste 100 de mașini abandonate în diferite zone ale Sectorului 1 din Bucureşti. Dispoziţia privind începerea activităţii a fost semnată marţi de primarul Clotilde Armand.

„Am semnat astăzi dispoziţia privind ridicarea de pe domeniul public din Sectorul 1 a peste 100 de autovehicule abandonate. Şi voi continua acest demers”, a anunţat, pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Nu toți proprietarii de mașini abandonate sunt împotriva ridicării acestora. Asta deoarece ridicarea mașinilor abandonate presupune radierea automată a acestora din circulație, fără plata altor taxe.

Și în alte orașe mari din țară, care se confruntă cu problema mașinilor abandonate, s-au luat măsuri. Recent, primarul Iașului Mihai Chirică a anunțat declanșarea operațiunii de ridicare a mașinilor abandonat, scrie Agerpres.