Conform sondajelor efectuate la ieșirea din secțiile de votare de către ARD, canalele publice de televiziune și ZDF, Uniunea Creștin Democrată (CDU)  se află în fruntea buletinului de vot pentru regiunea Hesse cu între 27 și 28% din voturi, dar acest scor reprezintă o scădere de aproximativ zece procente față de alegerile din 2013.

Apoi, ea a obținut 38,3%. Partidul Social Democrat (SPD) este la fel de uzat, luând 20%, față de 30,7% acum 5 ani tot  în Hesse, unde este capitala financiară a Germaniei. Această dublă sancțiune pentru partidele de la putere este o veste  foarte proastă pentru Angela Merkel, fiind deja extrem de slăbită din punct de vedere politic.

Este a doua rundă de alegeri regionale dezamăgitoare pentru tabăra germană conservatoare, după alegerile din Bavaria acum două săptămâni, pierzând majoritatea absolută pe care a deținut-o de zeci de ani.  Această situație ar putea alimenta dezbaterea în partidul CDU cu privire la viitorul Angelei Merkel, care pare să se fi uzat după 13 ani de stat la putere, notează romandie.