Evenimentul Zilei > Politica > ALEGERI LOCALE. Cum votează locuitorii din cel mai întins județ al țării
ALEGERI LOCALE. Cum votează locuitorii din cel mai întins județ al țării

ALEGERI LOCALE. Cum votează locuitorii din cel mai întins județ al țării

Mai mult de 600.000 de alegători din Timiș, cel mai mare județ ca suprafață al țării, sunt așteptați să voteze duminică.

Practic lupta se va da între candidaţii PNL şi PSD, Alin Popiviciu şi Sorin Grindeanu, pentri conducerea județului Timiș. Din partea PMP cursa pentru aceeași funcție este condusă de Roxana Iliescu, iar candidatul ALDE este Traian Stancu. Titu Bojin, președintele actual al CJ Timiș, a intrat şi el în cursă din partea UNPR, iar Lidia Laction candidează din partea PPU, în timp ce Molnar Andrei din partea UDMR. Candidatul PRU este Adrian Claudiu Chelu, iar cel al UCDR Cosmin Cionca. Din partea PND lista este deschisă de Alexandru Botici.

Conform cifrelor anunțate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Timiş sunt un număr de 618.671 de alegători, plus 2.089 cetățeni UE cu drept de vot. Aproape jumătate se găsesc în Timișoara. Este vorba de peste 285.000 de cetățeni cu drept de vot.

Candidatul PSD Timiş pentru funcţia de primar este medicul Florin Bîrsăşteanu. În cursă au intrat Marius Dugulescu de la PMP, Ion Răducanu de la UNPR, Ilare Bordeaşu de la ALDE, Molnar Zsolt de la UDMR, Liviu Băcana de la PRU, Simona Tiriteu de la BUN, Cosmin Trif de la PPU-SL, Petrică Folică de la PND şi independentul Adrian Orza. De asemenea actualul primar, Nicolae Robu, candidează pentru un nou mandate, pe listele PNL.