Alegeri locale București. PSD și PNL ocupă primele două locuri pe buletinele de vot

Alegeri locale București. PSD și PNL ocupă primele două locuri pe buletinele de vot Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul de vot la alegerile pentru Primăria Capitalei din 9 iunie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alegeri locale București. Biroul Electoral din București a stabilit ordine candidaților pe buletinul de vot pentru Primăria Municipiului București.

Alegeri locale București. Gabriela Firea, pe primul loc pe buletinul de vot

Campania electorală pentru alegerile locale a început vineri. Aceasta se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7:00.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, se va afla pe primul loc pe buletinul de vot la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Ea este urmată de Sebastian Burduja (PNL) şi Mihai Enache (AUR).

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicușor Dan

Nicuşor Dan, actualul primar, se află pe locul 8 pe buletinul de vot

Pe lista de vot, candidatul PUSL Cristian Popescu Piedone este pe poziția a șasea. Diana Iovanovici-Şoşoacă este pe locul 5.

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a trat la sorţi ordinea pe buletinul de vot.

Astfel, potrivit tragerii la sorţi, pe primul loc pe buletinul de vot la Primăria Generală se candidatul Gabriela Firea, primul loc ocupându-l PSD la lista pentru CGMB.

Pe locul 2 pentru CGMB se află Partidul Naţional Liberal, iar pe buletinul pentru Primăria Capitalei, pe locul 2 se află candidatul Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja

Alegeri locale București. Pe locul 3 pentru CGMB se poziţionează Alianţa pentru Unirea Românilor

Pe locul 3 pentru CGMB se poziţionează Alianţa pentru Unirea Românilor. Pe locul 3 la Primăria Generală se află candidatul formaţiunii, Mihai Enache. Pe locul 4 pe buletinul de vot la CGMB este Alternativa Dreaptă (AD) şi pentru primărie, candidatul Dorin Iacob, iar pe locul 5, SOS România, pentru Primărie fiind candidatul Diana Iovanovici-Şoşoacă. Locul 6 pe buletinul de vot la CGMB îl ocupă Partidul Umanist Social Liberal, iar pentru Primăria Capitalei, candidatul formaţiunii, Cristian Popescu Piedone.

Pe locul 7 pe buletinul de vot, pentru CGMB, este Alianţa Dreapta Unită iar pe locul 8 se află Partidul Ecologist. Ccandidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, Alexandru Pânişoară, se află pe locul 7 pe buletinul de vot pentru alegerea primarului.

Partidul REPER se află pe locul 9 pe buletinul de vot, pentru alegerea consilierilor generali.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, se află pe locul 8 pe lista pentru Primăria Capitalei, ca şi independent iar pe locul 9 se află un alt candidat independent, Filip Constantin Titian.

Piedone

Favoriții pentru Primăria Municipiului București

  1. Nicușor Dan (independent, susținut de Alianța Dreapta Unită). Actualul primar al Capitalei, ales în 2020.
  2. Gabriela Firea (din partea Partidului Social Democrat - PSD). Gabriela Firea este fost primar al Capitalei în perioada 2016-2020.
  3. Sebastian Burduja (din partea Partidului Național Liberal - PNL). Sebastian Burduja este președintele filialei PNL București.
  4. Cristian Popescu Piedone (din partea Partidul Umanist Social Liberal - PUSL). În prezent primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost și edil al Sectorului 4.