Alegeri la Partidul lui Cioloș. O funcție de președinte, un singur candidat - UPDATE

Alegeri la Partidul lui Cioloș. O funcție de președinte, un singur candidat - UPDATE

Peste 1.500 de delegați din întreaga țară au fost convocați la Romexpo, în cadrul Convenției naționale pentru a-l reconfirma pe Dacian Cioloș președinte al PLUS. Alegerile pentru conducerea partidului se desfășoară pe fondul tensiunilor, din interiorul Alianței, cu USR.

UPDATE - Dacian Cioloş a fost validat sâmbătă, la Convenţia Naţională a PLUS, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al partidului.

Cioloş a fost ales cu 1.160 de voturi şi 40 de abţineri. Votul a fost electronic.

El a declarat, înainte de vot, că îşi doreşte ca data viitoare să nu se mai vorbească "de un partid de lider", pentru că acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, menţionând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului "singur".

"În niciun caz, dacă data viitoare nu vor mai exista candidaţi, îl voi considera ca pe un eşec personal şi nu voi mai candida. Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim de un partid de lider, pentru că asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră în momentul de faţă. Eu nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să construim un partid de lider, îmi doresc să putem lucra în echipă, să avem încredere în noi şi atunci când lumea vorbeşte de PLUS să aibă în minte mai multe nume", a afirmat Cioloş, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului, potrivit Agerpres.

Mai mulți membri PLUS îi reproșează liderului USR, Dan Barna, rezultatul prost obținut la alegerile prezidențiale. În acest context, cei din PLUS sunt nemulțumiți de felul în care a fost desemnat candidatul Alianței la prezidențiale, considerând că Dan Barna nu a fost cel mai potrivit să-și asume această responsabilitate.

Reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș îi acuză pe cei din USR pentru ratarea intrării la guvernare, alături de liberali, după demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. O altă temă de dezbatere este cea a fuziunii celor două formațiuni, pe care USR-iștii nu o agrează deoarece se tem că, astfel, vor pierde multe dintre locurile de pe listele de candidați la alegerile locale și parlamentare.